Viljandi HC astus ühe jalaga karikavõistluste poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Viljandi HC paremääre Ott Variku (viskel) kiirrünnakud olid mürgiks Põlva/Arcwoodi väravavahtidele.
Viljandi HC paremääre Ott Variku (viskel) kiirrünnakud olid mürgiks Põlva/Arcwoodi väravavahtidele. Foto: Helin Potter

Eesti karikavõistlustel käsipallis alustati teisipäeval meeste seas veerandfinaalidega. Viljandi HC oli avamängus võõrsil kindlalt parem Põlva/Arcwoodist, alistades esiliiga tipptiimi tulemusega 30:18 (13:6). Korduskohtumine peetakse Viljandis 10. novembril.

Esiliigat viimastel aastatel valitsenud Põlva/Arcwood ja tänavu Balti liigas suurepärases hoos olev Viljandi HC kohtusid viimati peaaegu kolm aastat tagasi karikavõistluste pronksimängus, kust veidi üllatuslikultki väljusid võitjana põlvalased tulemusega 30:29.

Aastad pole loomulikult vennad ning pärast väravatevaeset algust Põlvas – kus nullid püsisid tablool üle kolme minuti – said mulgid oma mängu kiiremini käima. 11. minutil viis Mihkel Lõpp külalised 6:1 ette ja edu vaid kasvas järgnevatel minutitel.

Viljandi agressiivne kaitse oli kogenud põlvalaste jaoks raskesti murtav ning kui veel Eesti koondise esiväravavaht Rasmus Ots oli heas tõrjehoos, tulid väravad raskelt. Ott Varik tegi 19. minutil kiirrünnakust juba 11:2, kuid Põlva/Arcwood sai siiski mängu sisse ja hakkas vaikselt vahet vähendama.

Tarmo Salundi ja Cristofer Jostov tabasid seisuks 12:5 ning ekskoondislase Raido Peedomaa väravast tuli vaheajaks tabloole 13:6. Teine pooltund algas nagu esimenegi – Viljandi kaitses aktiivselt ja ründas teravalt. Viie vastuseta väravaga alustanud mulgid said Aleksander Pertelsoni tabamuse järel 18:6 ette.

Kodumeeskonnal läks aega seitse ja pool minutit, enne kui Peedomaa teise poolaja väravaarve avas. 42. minutil kasvatas Andrei Basarab külaliste edu 21:7 peale, aga Põlva/Arcwood näitas sisu ja jätkas hoolimata skoorist võitlust.

Sergei Ljubtšenko vähendas kaotusseisu tosinale väravale, kuid Variku kiirrünnakud olid põlvalastele mürgiks ning vahe kärises jälle. Olles 15 väravaga ees, muutus Viljandi lohakaks ning Põlva meeskond tabas ainuüksi viimasel minutil kolm korda. Viljandi sai siiski kindla 30:18 võidu.

Viljandil võis Mikk Variku ja Oliver Ruudu eemalejäämisel ääremängijaid puudu olla, kuid just paremäär Ott Varik oli kohtumise resultatiivseim üheksa väravaga, Hendrik Koks lisas viis ja Sten Maasalu neli. Arcwoodi kasuks tabasid Peedomaa ja Ljubtšenko neli korda.

Eesti karikavõistluste veerandfinaalid

20.10. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Raasiku/Mistra (kordusmäng 9.11.)

20.10. 19:00 Põlva Serviti – Valga Käval (kordusmäng 11.11.)

9.11. 18:00 Põlva Coop – HC Tallinn (kordusmäng 16.11.)

10.11. 19:00 Viljandi HC – Põlva/Arcwood (avamäng 30:18)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles