Kostelic võitis karika, kuid vigastas põlve

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivica Kostelic
Ivica Kostelic Foto: AP / Scanpix

Ivica Kostelic sai Sotšis peetud mäesuusatamise MK-sarja alpi kahevõistluse etapil küll võidu ja kindlustas endale sellega ühtlasi antud alal MK-sarja üldvõidu, ent vigastas tõsiselt põlve.

Põlvevigastuste ja muude traumadega varemgi sageli hädas olnud Kostelic sai hommikuses kiirlaskumises enda kohta hea 15. aja ning pani oma trumpalal slaalomis paremuse kindlalt maksma. Horvaadi võiduaeg oli 2.50,21. Teise koha saanud šveitslane Beat Feuz kaotas talle 1,16 sekundiga. Kolmas oli prantslane Thomas Mermillod-Blond, kaotust Kostelicile kogunes 1,77 sekundit.

Saadud põlvetrauma sundis Kostelici aga kohalikku haiglasse pöörduma ning hiljem toimetati mulluse MK-sarja üldvõidu omanik eralennukiga kodumaale.

Kostelici isa Ante süüdistas vigastuses jäist ja suurte hüpetega Roza Hutori rada, kus peetakse ka 2014. aasta olümpiamängude mäesuusavõistlused.

Ränk rada sundis katkestama ka Bode Milleri, kes jättis sõidu pooleli vaid paari slaalomivärava läbimise järel. Ameeriklast vaevab juba mitmendat hooaega hüppeliigeste trauma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles