Rallisõitja Miko-Ove Niinemäe tahab uue autoga hästi sinasõbraks saada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miko-Ove Niinemäe uus Ford Fiesta R2.
Miko-Ove Niinemäe uus Ford Fiesta R2. Foto: Pille Russi

Tänavu Eesti ja Läti meistrivõistlustele keskenduv Miko-Ove Niinemäe alustas hooaega kahe talvise Läti meistrivõistluste ralliga ja nende vahel jõudis osaleda ka Otepääl toimunud rallisprindil.

Auto on tal tänavu uus esiveoline Ford Fiesta R2, millega sai esimene start tehtud Utena rallil Leedus, mis oli samas ka Läti meistrivõistluste avaetapiks. Koos uue kaardilugeja  Martin Valteriga saavutati oma klassis igati tubli kolmas koht.

«Enam-vähem võib Utena ralli tulemusega rahule jääda,» nentis Miko-Ove. «Kindlasti oleks suutnud ka enamat, aga rehvivalik polnud kõige õnnestunum ja selle taha jäi ka parem tulemus. Vähehaaval hakkasin ka uue autoga kohanema, kuigi on veel mõned asjad, mis vajavad harjumist. Koostöö Martiniga sujus väga hästi.»

Kahe Läti etapi vahel jõudsid Miko-Ove ja Martin osaleda ka Otepää rallisprindi võistlusel, millel osalemise eesmärgiks oli autoga veelgi paremini sinasõbraks saada ja erinevaid rehve proovida. Eesmärk sai täidetud ja boonusena võideti ka esikoht oma klassis.

«Saime Otepääl harjutada koostööd ja proovida teistsuguseid rehve,» kommenteeris Miko-Ove Niinemäe. «Proovitud sai ka erinevaid seadistusi. Aga kui võidusõidul osaled, siis paratamatult tahad ka võita ja Otepääl õnnestuski meil esikoht saavutada."»

Lätis käesoleval nädalavahetusel toimunud Sarma rallit alustas Miko-Ove igati edukalt, sest esimesel päeval sõidetud nelja kiiruskatse järel hoiti kindlalt esikohta oma klassis. Teise päeva hommikul aga sundisid tehnilised probleemid võistluse pooleli jätma.

«Esimese kiiruskatse võitsime teisi konkurente päris pikalt,» kommenteeris Miko-Ove. «Seejärel aga võtsime veidi rahulikumalt, sest teine päev väga pikkade katsetega oli veel ees. Siiski sai teistele Fiesta-sõitjatele näidatud, et meiega peab arvestama. Hommikul aga läks auto korraks käima, siis suri välja ja lõi süütepooli puruks. Meil endal seda varuks polnud ja kuna ka ühelgi konkurendil polnud üleliigset, siis olime sunnitud katkestama. Sellest on loomulikult väga kahju, sest nii läksid väga head Läti meistrivõistluste punktid kaotsi. Ja samuti kahanesid võimalused heidelda Balti talvise karikasarja võidu pärast.»

Kahe nädala pärast seisab aga ees juba Eesti meistrivõistluste avaetapp talvise Võrumaa teedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles