Viljandimaa motomees seisab teelahkmel: kas jahtida MM-medalit või lõigata kasu ehitusbuumist

Karl Mihkel Eller
Copy
Kert Varik on ehitusäris olnud 15 aastat ning seisab nüüd teelahkmel – kas visata tsikkel nurka ja haarata kellu või võtta praegusest vormist maksimum ja püüda külgvankrite motokrossi MM-medalit.
Kert Varik on ehitusäris olnud 15 aastat ning seisab nüüd teelahkmel – kas visata tsikkel nurka ja haarata kellu või võtta praegusest vormist maksimum ja püüda külgvankrite motokrossi MM-medalit. Foto: Elmo Riig/Sakala/Scanpix

Karjääri parima MM-hooaja teinud Eesti – Soome külgvankrite motokrossi tiim Kert Varik –​ Lari Kunnas sooviks koostööd jätkata ja püüelda medalite poole. Muutunud maailm sunnib peamiselt fanaatikute toel elus püsiva ala harrastajat langetama rasket otsust, kas jätkata profispordiga või keskenduda ehitusärile.

17. oktoobril toimunud viimane MM-etapp Hollandis läks Varikul ja Kunnasel natuke nihu. Enne avasõidu katkestamist unistasid mehed hooaja kokkuvõttes neljandast kohast, mis oli käega katsuda. Lõpuks tuli leppida viienda tulemusega, mis on sellest hoolimata meeste parim saavutus MM-sarjas.

Vaid neljast MM-etapist koosnenud aastaga tuli rahule jääda, sest kuni viimase hetkeni püsis õhus võimalus, et sarnaselt 2020. aastaga jääb ka tänavune hooaeg üldse ära. «Kui tänavu oleks ka MM-sari ära jäänud, siis oleks see spordiala välja surnud. Meil pole taga tehasetiime ja kõik sõitjad teevad ala väga suurest entusiasmist,» selgitas Varik, kes pole veel otsustanud, kas jätkab tipptasemel sõitmist ka järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles