Soome rallitalent lõpetas Hyundaiga koostöö ja võib liituda M-Spordiga

Christopher Krutto
Copy
Jari Huttunen.
Jari Huttunen. Foto: GREGORY LENORMAND via www.imago-images.de/Scanpix

27-aastane Soome rallitalent ja möödunud hooajal WRC3-sarjas maailmameistriks tulnud Jari Huttunen andis teada, et on lõpetanud Hyundaiga koostöö.

Kuigi algselt pidi Huttunen osalema sel nädalavahetusel Ungaris sõidetaval EM-etapil, siis täna andis ta teada, et seal ei osale. Hiljem kinnitas rallisõitja, et lõpetas koostöö Hyundaiga.

Juba teisipäeval läksid ralliringkondades liikvele jutud, et Huttunen saab neljapäeval testida Hispaanias Ford Puma Rally1-masinat. Teisipäeval sai sama masinaga sõita üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb.

Ometi nendel juttudel tõepõhja all ei ole. Vähemalt nii kinnitasid Iltalehtile antud intervjuus mees ise ja tema mänedžer, kahekordne maailmameister Marcus Grönholm.

«Kuulsin ise ka neid kuulujutte ja mõtlesin ka ise, kust need tulid,» sõnas Huttunen Soome väljaandele.

Hetkel on M-Sport ainuke rallitiim, kus järgmiseks hooajaks pole veel kõik sõitjad kinnitatud. Hetkel Huttunen midagi kindlat välja ei öelnud ja ta tunnistas, et ei julge enne midagi välja öelda, kui allkirjad paberil on.

Grönholm ise sõitis karjääri viimased kaks hooaega M-Spordis ja on seetõttu tiimiga heades suhetes. Kuigi ka tema ei avaldanud midagi selle kohta, kus Huttunen tuleval hooajal sõidab, siis avaldas ta, miks rallitalent Hyundaist lahkus.

«Meile tundus, et Jarit väärkoheldi terve aeg. Ta võitis möödunud aastal WRC3-tiitli, aga peale seda pole talle midagi pakutud. Ta sõitis R5-autoga hästi ja oli ainuke, kes selle masinaga võite noppis. Muidugi pole sel hooajal nii hästi läinud, aga ma ei tea, mida teisiti oleks saanud teha,» seletas Grönholm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles