BLOGI ⟩ Kahe väravaga taha jäänud Flora võitles välja viigi

Postimees Sport
Copy

Valitseva Eesti meistri Tallinna FC Flora euroteekond jalgpalli Konverentsiliigas jätkus täna Küprosel, kus võideldi Famagusta Anorthosise vastu välja 2:2 viik. 

Kohtumine algas võrdselt ja mõlemal poolel oli võimalusi, kuid avapoolaja otsustavaimateks hetkedeks olid kolm minutit, mille käigus Flora lasi endale lüüa kaks väravat.

25. minutil õnnestus Josef Hušbaueril purjetada mööda äärt karistusalasse, kus ta leidis täpse sööduga Miloš Deletici, kes võõrustajad juhtima viis. Kolm minutit hiljem oli täpne Denis Popovic, kes suunas väravasse Nika Katšarava poolt mängitud palli.

Seejärel proovis üha rohkem rünnakule lülituda Flora ja 38. minutil tasus see ära, kui äärel oma mehe üle mänginud Henrik Ojamaa pani täpse palli värava ette, kust Rauno Sappinen selle suurema vaevata võrku saatis.

Teisel poolajal oli võimalus mõlemal tiimil, kuid ainsa värava lõi Sappinen, kes pääses hästi jooksu ja kuigi oli juba palli kaotamas, võitles edasi ja sai lõpuks nahkkera suhteliselt tühja väravasse virutada.

Kohtumise lõpus tekkis hea võimalus ka Martin Milleril, kes umbes 10 meetri pealt saatis väravast mööda Sergei Zenjovi madala tsenderduse. Flora võinuks ka kohtumise kaotada, kui Matvei Igonen poleks näidanud klassi. Kohtumise teisel üleminutil tõrjus väravavaht kõigepealt kauglöögi. Pall jäi kasti pidama ja Amr Warda lõi peale, kuid Igonen oli ennast kärmelt pärast esimest tõrjet püsti ajanud ja võttis ka teise löögi ära.

Enne mängu:

Teoorias peaks Anorthosis olema rohevalgete nõrgim oponent, kuid paraku vaevab florakaid just selle kohtumise eel enim muresid.

«Meil on küsimärgid [Rauno] Alliku, Kostja (Konstantin Vassiljev - toim.) ja [Martin] Miller. Tänane (kolmapäevane – toim.) trenn ja homne hommik näitab, mis seisus nad on. Alliku ja Miller on pigem terved, aga neil on olnud päris pikk mängupaus taga ja selles mõttes ei saa öelda, et nad on 100 protsenti valmis,» alustas peatreener Jürgen Henn kolmapäevast pressikonverentsi.

Ent hädalisi on teisigi: Michael Lilander pole veel täielikult toibunud Paide vastu saadud puukast, Marco Lukka vigastas nädala alguses kanda ning veel on puudu eelmises voorus keset mängu kokku varisenud Markkus Seppik.

Kahe vooru järel on nii Floral kui ka Anorthosisel punktiarve avamata. Kui rohevalged on jäänud vastavalt 0:1 ja 0:2 alla Gentile ja Belgradi Partizanile, siis küproslased kaotasid mõlemad senised kohtumised 0:2. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles