Valgevenest pagenud olümpiasportlane: inimesed ähvardasid murda mu käed ja soovisid minu surma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Krõstsina Tsimanovskaja.
Krõstsina Tsimanovskaja. Foto: Oksana Manchuk

Tokyo suveolümpial Valgevene spordijuhtide kritiseerimise eest koondisest välja visatud ning hiljem kodumaale naasmisest keeldunud kergejõustiklane Krõstsina Tsimanovskaja avaldas, et president Aljaksandr Lukašenka poolehoidjad on teda ühismeedias meeletult rünnanud.

Tsimanovskaja sattus skandaali olümpia teisel nädalal, kui ta otsustas ühismeedias kritiseerida Valgevene spordijuhte, kes nimetasid ta ootamatult 4 x 400 meetri teatenaiskonda.

Oma sõnavõtu tõttu ei lastud valgevenelannal aga startida põhialal, 200 meetri distantsil. Tagatipuks heideti sprinter olümpiakoondisest sootuks välja ning teda sunniti kodumaale naasma. Sellest Tsimanovskaja keeldus ning pärast mitu päeva kestnud segadust sai ta lõpuks asüüli Poolast. 

Nüüd tegi valgevenelanna ühismeediasse postituse, milles meenutas Tokyos üle elatud jubedaid hetki. 

«Nad (Lukašenka pooldajad – toim) soovisid mulle haigusi ja surma, ähvardasid murda mu käsi. Nende silmis olen ma äraandja. Juudas... sellist viha pole ma kunagi varem kogenud. Mida ma siis õigupoolest tegin? Rääkisin sellest, et meie treenerid olid olümpia ajal hooletud,» kirjutas Tsimanovskaja Instagramis.

«Kust tuleb nii palju agressiivsust. Kas sellel on piir? Kust tuleb see solvamise ja alandamise soov? Ma vastasin neile, proovisin rääkida, kuid vastused olid ainult kahte sorti: 1) vaikus; 2) verbaalne ning põhjendamatu kõhulahtisus,» sõnas 24-aastane atleet ning kutsus seejärel kaasmaalasi üle mõistvusele. 

«Miski ütleb mulle, et me kõik tahame üht: vabadust ja õnnelikku tulevikku oma riigile,» lõpetas Tsimanovskaja postituse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles