Latvala tunnistas, et Toyota on tänavu ühe asjaga hätta jäänud

Christopher Krutto
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Bastien Roux/Scanpix

Toyota rallitiim on tänavu olnud võimsas hoos ja seni sõidetud 11 rallist on võidetud lausa kaheksa. Ometi on üks aspekt, millega tiimiboss Jari-Matti Latvala rahul ei ole.

Kõige suuremaks miinuseks on Toyotal olnud ralli alguseks õige seadistuse paikasaamine. Kõige rohkem pöörati sellele tähelepanu Arctic Rallyl, oktoobri alguses Soome MM-etapil ja möödunud nädalavahetusel Kataloonias. Kuid probleeme seadistusega on olnud ka teistel rallidel.

«On tõsi, et Kataloonia ei olnud esimene kord, kui meil test ebaõnnestus. Meil on olnud palju edu ja võite ja midagi on õigesti, kuid fakt on see, et peame mõnda asja veel õppima,» tunnistas Latvala Iltalehtile antud intervjuus.

«Midagi tuleb teha testidel teisiti, sest neid pole tänavu väga palju olnud. Muidugi tuleb vigu sisse ja keegi pole täiuslik, kuid kõik tuleb korda saada. Kui sa midagi ei õpi, siis pole asjad hästi,» sõnas ta.

Hooaja viimasel etapil Monzas saab Toyota tõenäoliselt kätte kaks MM-tiitlit. Sõitjate seas on selge, et maailmameister selgub Toyota pilootide Sebastien Ogier' ja Elfyn Evansi vahel. Tootjate arvestuses on edu piisavalt suur, et tunda ennast mugavalt.

«Olukord on väga hea. Kui vaadata WRCd ja mootorisporti üldiselt, siis miski ei ole kindel, kuni autod on üle finišijooneni jõudnud. Ajaloos on olnud juhtumeid, kus auto ütleb 500 meetrit enne finišijoont üles ja tiitlilootused kustuvad,» lisas Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles