Anett Kontaveit võib esimest korda jõuda aastalõputurniirile (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Evgenia Novozhenina/Scanpix.

Maailma esireket Ashleigh Barty lõpetas hooaja ning loobub seega WTA finaalturniirist. See mängib kätte võimaluse Anett Kontaveidile.

WTA aastalõputurniirile pääseb kaheksa mängijat. Moskva WTA-turniiri võit tõstis Kontaveidi Naomi Osakast ette, kümnendale kohale. Sellisel juhul tähendaks Barty loobumine, et aastalõputurniirile pääsemiseks tuleb Kontaveidil mööduda veel ühest konkurendist.

Kontaveit mängib veel järgmisel nädalal Rumeenias toimuval WTA 250 turniiril, kus hästi esinemine tõstaks tema punktisaaki veelgi. Seal on maksimaalselt võimalik teenida 280 edetabelipunkti.

«Selle jaoks pean veel väga-väga palju mänge võitma. Pole jõudnud sellele veel mõelda, sest kui see pole reaalne, siis pole sellele mõtet liiga palju mõelda või lisapinget peale panna. Kuid muidugi oleks see väga-väga suur saavutus. Ka esikümnesse jõudmisest olen unistanud juba siis, kui hakkasin tennist mängima. See oleks väga suur saavutus,» lausus Kontaveit laupäeval, pärast poolfinaali võitmist Moskvas.

Praegu on endale koha aastalõputurniirile kindlustanud Arina Sabalenka, Barbara Krejčíkova, Karolina Pliskova, Maria Sakkari, Iga Swiatek, Garbine Muguruza ja Paula Badosa. Kaheksas on Ons Jabeur. Kontaveiti lahutab Jabeur'st 139 silma.

5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga WTA-finaalturniir peetakse 10.–17. novembril Mehhikos. Eelmisel aastal triumfeeris sellel just Barty.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles