Tartul ei õnnestunud kodus Ogre vastu Eesti-Läti liiga võiduarvet avada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tartu parimaks mängijaks kujunes Hendrik Eelmäe.
Tartu parimaks mängijaks kujunes Hendrik Eelmäe. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool Maks & Moorits pidas oma Paf Eesti-Läti liiga hooaja teise kodumängu võõrustades BK Ogret. Tasavägise avapoolaja, ent Ogrele kuulunud kolmanda veerandajaga mängust väljus 81:75 võitjana Läti võistkond.

Tartu Ülikooli spordihoones paarisajapealise publiku ees peetud mäng kulges kodumeeskonna jaoks tõusude ja mõõnadega. Avaveerandil ei suutnud tartlased oma mängu jooksma saada ning kaotasid veerandi 16:25. Teisel perioodil aga hakkasid tabama kaugvisked ja Hendrik Eelmäe juhtimisel võideldi end mängu tagasi. Poolaeg siiski Ogrele 39:38.

Tartu meeskonna jaoks kõige probleemsemaks osutus kolmas veerandaeg. Ogre alustas 10:3 spurdiga, millega haaras initsiatiivi. Tasapisi suurendati eduseis kümnekonnale punktile ja Ogre juhtis enne viimast neljandikku 58:49.

Neljandal veerandil vahe enam suuremaks ei kärisenud ja mõni minut enne kohtumise lõppu pani Tartu kokku 7:0 spurdi, millega jõuti viie punkti kaugusele seisul 70:75. Ogrel olid aga sellele vastused olemas kogenud Rinalds Sirninsi ja Rihards Zebergsi korvidest ja nii võitsid lätlased lõpuks mängu 81:75.

Üle 33 minuti platsil viibinud Hendrik Eelmäe arvele kogunes 22 punkti, 12 lauapalli ja neli korvisöötu, kaugviskeid tabas mees seejuures üheksast viis. Adomas Drungilas lisas 13 punkti ja kaheksa lauapalli. Pingilt sekkunud Emmanuel Wembi ja Patrik Saal kogusid võrdselt 11 punkti.

Viis kaugviset tabanud Janis Antrops oli Ogre parim 17 punktiga. Rinalds Sirsnins ja Rihards Zebergs viskasid võrdselt 11 punkti.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul kõikus tänane mäng päris palju. «Alguses jäime taha, teises saime read paremini paika, aga kolmanda veerandi alguses lasime mängu jälle kõikuma. Ogre on kogenud võistkond, kellel on kaitses plaanid paigas ja nii nagu nad rünnakul võimaluse said, nii nad selle ära kasutasid,» sõnas Kandimaa pärast mängu.

Tartu meeskonnal on nüüd Paf Eesti-Läti liiga tabelis kirjas kolm kaotust, Ogrel kaks võitu ja kaks kaotust. Tartu järgmine võimalus võidulisa hankida on reedel, 29. oktoobril kell 19.00 kui võõrsil mängitakse BC Kalev/Cramoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles