Serviti murdis leedukad maha ja edenes eurosarjas järgmisesse ringi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Henri Sillaste kiirus viis ta kohati mööda isegi Granitas-Karysi hästi tõrjunud väravavaht Lukas Gurskisist ning Serviti vasakäär aitas võidule kaasa kolme väravaga.
Henri Sillaste kiirus viis ta kohati mööda isegi Granitas-Karysi hästi tõrjunud väravavaht Lukas Gurskisist ning Serviti vasakäär aitas võidule kaasa kolme väravaga. Foto: Helin Potter

Esimese Eesti käsipalliklubina maitses tänavu eurosarjas võidurõõmu mullune EHF European Cupi veerandfinalist Põlva Serviti, kes alistas kodusaalis sama sarja teises eelringis Kaunase Granitas-Karysi 26:19 (14:12) ning edenes 32 parema hulka koondtulemusega 52:46.

Kohtumine algas Mesikäpa hallis mõlemapoolselt praagiga patustades, aga avamängu 26:27 kaotanud Serviti sai esimesena mängu käima. Väravaid tuli igale maitsele – Hendrik Varul leiti joonelt, Henri Sillaste realiseeris kiirrünnaku, Tõnis Kase pommitas kaugelt ning viiendaks minutiks oli kodumeeskond 3:0 ees.

Kuigi avakohtumises põlvalaste vastu tosina väravaga paksu pahandust teinud Deividas Jovaišase sihik oli paigast, jõudis Granitas 10. minutil 4:4 viigini. Kuus minutit hiljem tabas Henri Hiiend võõrustajate edunumbriteks 8:5, aga mingist eest põgenemisest polnud juttugi. Granitas pommitas hästi kaugelt ja vähendas korduvalt kaotusseisu minimaalseks.

Pijus Eiva kaugviskest tuli 26. minutil 11:11 viik, kuid Serviti viisid 14:12 eduseisul riietusruumi Raiko Rudissaare ja Sander Sarapuu täpsed visked. Kui avapoolajal tõrkus Serviti ründemootor vaid kohati, siis teise pooltunni algul oli selle käivitamisega suuri raskusi.

Avavärava viskamiseks kulus üle kuue minuti ning selle ajaga jõudis Granitas viigini ja Lukas Gurskis tõrjuda Sillaste karistusviske. Siis aga muukisid põlvalased leedukate väravalt luku lahti ja riputasid selle Eston Varuski abiga oma puuri ette. Hea kaitse pealt hakkas jooksma ka rünnak.

15-minutilise perioodi teise poolaja keskel võitis Serviti 7:1 ning 50. minutil oli seis 21:15. Suurepärasesse hoogu sattus mängujuht Rudissaar, kes viskas ise täpselt ja jagas osavalt sööte kaaslastele. Edu kasvas veelgi ning Kase seadis karistusviskest taboole 25:17.

Lõpuvile teavitas Serviti 26:19 võidust ning kahe mängu kokkuvõttes edenes Eesti meister järgmisse ringi koondtulemusega 52:46. Põlvalaste kasuks sai käe valgeks kümme meest, Kase viskas kaheksa, Rudissaar kuus, Sillaste kolm ning Varul ja Carl-Eric Uibo kaks väravat.

«Olime korraliku pinge all ja esimesel poolajal ei saanud kuidagi oma mängu käima. Tuli palju rumalaid pallikaotusi ja tunnustan ka vastast, kes mängis hästi. Aga müts maha meeste ees, kes võitlesid ja näitasid suurt tahtmist – küllap see meile täna võidu tõigi,» kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

«Juba avapoolaja lõpust hakkas kaitse paremini pidama ja Varusk sattus heasse tõrjehoogu. Vastastel said mingil hetkel lihtsalt rünnakuvariandid otsa ja eks neil oli üks võtmemängija Paulius Šarkauskas puudu ka. Igal juhul – hea töö meie meeskonnalt! Nüüd on mõnus vabanemise tunne ja ootame järgmist vastast,» lisas Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles