Mercedese valitsemise lõpetanud Verstappen tegi taas Hamiltoni suunas terava torke

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
USA GP kvalifikatsiooni esikolmik, vasakult: Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sergio Perez.
USA GP kvalifikatsiooni esikolmik, vasakult: Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sergio Perez. Foto: POOL/AFP/Scanpix

Sel nädalavahetusel kihutavad vormel 1 piloodid USAs. Eesti aja järgi ööl vastu pühapäeva toimunud kvalifikatsiooni võitis Max Verstappen (Red Bull) oma peamise rivaali Lewis Hamiltoni (Mercedes) ees. 

24-aastane hollandlane pani oma paremuse maksma alles viimase ringiga. Lõpuks edestas ta britti 0,209 sekundiga. Ühtlasi lõpetas Verstappen hõbenoolte pika valitsusaja: alates 2014. aastast oli Mercedes võitnud Ameerika Ühendriikide GP-l kõik ajasõidud. 

«Ma ei muretse üldse sellepärast, mis toimub mu selja taga. Keskendun vaid endale,» teatas Verstappen pärast üsna pingelist kvalifikatsiooni enesekindlalt. 

Ta on hooaja jooksul korduvalt Hamiltoniga karvupidi kokku sattunud. USAs tekkisid pinged juba vabatreeningul. «Loll idioot!» karjus hollandlasest MM-sarja üldliider, kui põhirivaal talle rajal ootamatult lähedale tikkus. 

Lisaks verbaalsele võitlusele on nad tänavu paaril korral ka füüsiliselt vormelid kokku pannud. Arvestades, et kuus etappi enne hooaja lõppu püsib Verstappeni edu vaid kuus punkti, võib oodata ka USAs väga tulist andmist. 

Kahe kange järel stardivad teisest reast Sergio Perez (Red Bull) ja Valtteri Bottas (Mercedes). USA GP start antakse kell 22, Postimees vahendab võistlust otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles