ÜLEVAADE Anett Kontaveiti tiitlid on läinud üha kaalukamaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit kasvatas enda WTA-turniirivõitude arvu Moskvas neljani.
Anett Kontaveit kasvatas enda WTA-turniirivõitude arvu Moskvas neljani. Foto: YURI KOCHETKOV/SCANPIX

Täna enda karjääri neljanda WTA-turniiri võitnud Anett Kontaveit on üha suuremaid triumfe saavutanud. Kui varasemad tiitlid tulid väiksematel turniiridel, siis viimased kaks juba väga kaalukatel mõõduvõttudel.

2011. aastal profikarjääri alustanud Kontaveit on karjääri jooksul võitnud tänaseks neli WTA-turniiri. Kui esimene neist tuli 2017. aastal, siis järgmisi tuli oodata tänavuseni.

Eesti esireketi karjääri esimene triumf WTA-sarjas tuli Hollandis muruväljakul mängitud Ricoh Openil. Asetamata eestlanna alistas toona finaalis samuti esmakordselt esikohamatšini jõudnud venelanna Natalia Vihhljantseva 6:2, 6:3. Tegemist oli WTA International turniiriga, mis on võrreldav tänaste WTA 250 osavõistlustega.

Anett Kontaveit poseerimas koos esimese WTA-turniirilt võidetud võidukarikaga.
Anett Kontaveit poseerimas koos esimese WTA-turniirilt võidetud võidukarikaga. Foto: KOEN SUYK/SCANPIX

Edasi pidi Kontaveit järgmist triumfi ootama enam kui neli aastat. Lõpuks suutis ta taas võidukarika pea kohale tõsta tänavu Clevelandis. USA-s omas Kontaveit teist asetust ning ei loovutanud alates poolfinaalist konkurentidele ühtegi setti. Finaalis oli ta 7:6, 6:4 asetamata rumeenlannast Irina-Camelia Begust.

Eesti erireket suudlemas Clevelandi võidukarikat.
Eesti erireket suudlemas Clevelandi võidukarikat. Foto: Lauren Bacho/SCANPIX

Järgmised Kontaveiti kaks triumfi on senise karjääri kindlasti kaalukamad. Need tulid mõlemad WTA 500 turniiride. Esimene võit tuli septembri lõpus Tšehhis Ostrava Openil. Kogu turniiri settigi kaotamata läbinud Kontaveit alistas finaalis enda hea sõbranna Maria Sakkari 6:2, 7:5.

Ostrava Openil võidetud karikas oli Kontaveiti karjääri kõige kaalukam.
Ostrava Openil võidetud karikas oli Kontaveiti karjääri kõige kaalukam. Foto: David W Cerny/SCANPIX

Viimane turniirivõit WTA-sarjas tuli just täna, kui Moskvas toimunud Kremlin Cupil alistas eestlanna finaalis venelanna Jekaterina Aleksandrova. Võiduga tõuseb Kontaveit nüüd tagasi ka karjääri kõrgeimat maailma edetabelikohta tähistavale 14. positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles