Flora mängis eduseisu maha ja ulatas Levadiale abikäe

Karl-Joosep Küngas
Copy
Flora mehed Konverentsiliiga alagrupikohtumises.
Flora mehed Konverentsiliiga alagrupikohtumises. Foto: Tairo Lutter

Valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora on tiitlikaitsmise enda jaoks väga keeruliseks teinud. Täna mängiti koduväljakul 2:2 viiki väljalangemistsoonis oleva Kuressaarega.

Viimastes voorudes hädasti võite vajav FC Flora võõrustas koduväljakul Kuressaaret, kes vajas samuti kolme punkti, et väljalangemistsoonist pääseda. Kokkuvõttes lepiti viiki, mis kumbagi osapoolt ei rahuldanud.

Flora alustas mängu väga edukalt, kui juba viiendal minutil viis Tallinna meeskonna juhtima Henrik Ojamaa. Teisel poolajal suurendas valitseva meistri eduseisu kahele väravale Ken Kallaste.

Kõik näis Flora jaoks õnnelikult minevat, ent Kuressaarel oli teine arvamus. Viimasel veerandtunnil lõi Otto-Robert Lipp kaks palli Flora väravasse ning sellega ka kohtumine lõppes. 2:2 viik andis mõlemale tabelisse punkti, mis rahulolu ei tekita.

Flora peatreener Jürgen Henni sõnul polnud neil teisel poolajal piisavalt jõudu. «Ütleme, et lõpuks ei suutnud võib-olla sellele energiale vastata, mis Kuressaarel teise poolaja lõpus oli. Otseselt võimalusi neil palju polnud, pigem tunneme, et energiast jäi puudu,» rääkis Henn ETV2 otse-eetris.

Kuigi tiitlikaitsmine muutub järjest keerulisemaks, siis Flora pead norgu ei lase. «Igal juhul nüüd on selge, et praktiliselt võimatu (Levadia püüdmine - toim.), aga peame edasi mängima ja hoidma survet nii kaua kui suudame. See on selge,» lõpetas Flora loots.

Floral on 25 kohtumisest ette näidata nüüd 58 punkti, millega jäädakse ühe mängu enam pidanud FCI Levadiast üheksa silma kaugusele. Kuressaare jaoks tähendas tänane viigipunkt aga seda, et neil ei õnnestunud tõusta Narva Transist mööda n-ö ülemisse tabelipoolde ning saarlased jätkavad mängudega n-ö väljalangemisgrupis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles