Ungari rallil toimus väga karm avarii, ekipaaž toimetati haiglasse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Norbert Herczig avarii.
Norbert Herczig avarii. Foto: twitter

Kodusel Ungari rallil poodiumikohta jahtinud Norbert Herczig tegi avarii, mille tõttu viidi nad koos kaardilugejaga haiglasse. Neile sai saatuslikuks kaheksas kiiruskatse, kus lõppes ka Eesti ekipaaži Ken Torni - Kauri Pannase teekond.

Pärast avapäeva Ungari rallil Nikolai Grjazini järel teist kohta hoidnud Herczig jäi hätta kaheksandal kiiruskatsel, mis oli ootamatult libedaks muutunud. «Asfalt oli niiskusest libedaks muutunud ja oleksime justkui jääl sõitnud. Mitmed sõitjad libisesid seal ootamatult palju. Pidurdamisel kadus tee justkui auto alt ära ja tegime avarii. Miski ei näidanud, et seal võiks ohtlik olla,» sõnas ungarlane pärast avariid.

Nii sõitja kui ka kaardilugeja viidi otse kiiruskatselt haiglasse. «Minu kaardilugeja Ramón Ferencz murdis või põrutas tugevalt roideid. Minul on on kehal palju verevalumeid ja vöökoht teeb valu. Täpsemad vigastused selguvad päras uuringuid,» lisas Herczig.

Kuigi õnnestus oli väga raske ning kohale kutsuti kiirabi, siis jättis korraldaja tegevus väga soovida. Kiiruskatset ei katkestatud ning osa sõitjaid pidid lihtsalt kiirabi järel sõitu jätkama.

Ungarlaste järel startinud Yoann Bonato võttis olukorra järgmiselt kokku: «See ralli on nali. Kaheksandal kiiruskatsel tuli kiirabi rajale ja meil polnud punast lippu. Samuti ei näidanud rajajulgestajad ühtegi märguannet. Muidugi oli naljakas kiirabi taga sõita, ent selle juht polnud piisavalt kiire, et rallit võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles