Liverpool hävitas Old Traffordil Manchester Unitedi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mohamed Salah sai kirja kübaratriki.
Mohamed Salah sai kirja kübaratriki. Foto: PHIL NOBLE/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas mängitud üheksanda vooru keskses lahingus läksid vastamisi igipõlised rivaalid Manchester United ja Liverpool. Old Traffordil toimunud kohtumises panid külalised püsti tõelise väravatesaju ja võtsid 5:0 võidu.

Manchester Unitedi ja Liverpooli vastasseisud on alati väga võitluslikud ning viimasel ajal ka väravaterohked. Ka täna ei pidanud selles osas pettuma, sest vähemalt Liverpooli sihik oli väga hästi paigas.

Liverpool otsustas mängu saatuse suuresti ära juba avapoolajal, mil Unitedi väravasse toimetati koguni neli palli. Skoori avas juba viiendal minutil Nabi Keita, kes kasutas ära Unitedi kaitsjate suure prohmaka.

Peagi läks aga Unitedi elu veelgi õudsamaks. 13. minutil kasvatas Liverpooli edu Diogo Jota ning viimasel veerandtunnil jõudis kahel korral sihile Mohamed Salah.

Teisel poolajal jätkas Salah sealt, kus avapoolajal pooleli jäi. 50. minutil leiti egiptlane järjekordse läbisööduga üles ning Liverpooli tähtmängija hooaja esimene kübaratrikk oli tõsiasi.

60. minutil jäi United veel vähemusse, sest Keitale lendas kahe jalaga jõhkralt sisse poolajal sekkunud Paul Pogba. Kui esialgu näitas kohtunik Anthony Taylor prantslasele kollast kaarti, siis VARi abiga muudeti see punaseks.

Viimasel pooltunnil võttis Liverpool selgelt käigu välja ning veeretas suurema osa ajast lihtsalt palli. United jõudis korra vasturünnakust väravale lähedale, ent palli teekond lõppes põiklatis.

Endiselt ainsana Inglismaa kõrgliigas kaotuseta püsiv Liverpool tõusis tagasi teisele kohale. Neil on üheksa mänguga kirjas 21 punkti ja Londoni Chelsea'ist lahutab vaid üks silm. Manchester United langes suure kaotuse tõttu seitsmendale kohale, olles koguni 14 silma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles