Põlva Serviti kohtub eurosarjas jälle Venemaa, HC Tallinn Rootsi klubiga

Postimees Sport
Copy
Kaunase Granitas-Karys ei suutnud Põlva Serviti edenemist pidurdada. Järgmisena seisab teel ees Saratovi SGAU.
Kaunase Granitas-Karys ei suutnud Põlva Serviti edenemist pidurdada. Järgmisena seisab teel ees Saratovi SGAU. Foto: Helin Potter

Euroopa Käsipalliliidu (EHF) peakorteris Viinis toimus EHF European Cup kolmanda eelringi vastasseisude loosimine. 32 parema seas läheb Põlva Serviti kokku mullugi nende teel seisnud Saratovi SGAU-ga Venemaalt ning HC Tallinn sai teist aastat järjest kolmandas eelringis vastaseks Rootsi klubi, sel puhul Alingsås HK.

Avaringis Leedu meeskondadest üle olnud Eesti klubid olid mõlemad samas loosikorvis, seega omavahelist vastasseisu oodata polnud. Põlva Serviti sai aga vägagi tuttava vastase, sest Saratovi SGAU-ga kohtuti tänavu veebruaris sama sarja kaheksandikfinaalis. Toona tehti võõrsil 28:28 viik ja alistati venelased kodusaalis 28:23.

SGAU alustas sel aastal eurosarja esimesest eelringist, kus peeti mõlemad kohtumised kodumaal Balakovos ning alistati Austria klubi SG INSIGNIS Handball Westwien 29:27 ja 31:19. Järgmises ringis pidanuks saratovlased kohtuma Markus Viitkari tööandja Karjaa BK-46-ga, ent soomlased loobusid Venemaale sõidust ning SGAU sai edasi mänguta.

«Ma millegipärast aimasin, et saame jälle Saratovi, kui paar nädalat kuulsin Karjaa loobumisest. Veebruaris olid meie mängud väga pingelised ja tasavägised ning midagi kerget ei oota ka sel korral. Loosikorvis oli kindlasti ka tugevamaid vastaseid, kuid lihtne pole selles faasis kellegi vastu,» kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

Omamoodi taaskohtumine ootab ees ka HC Tallinnat, sest mullu langeti kolmandas eelringis Rootsi klubi Ystads IF vastu. Pealinlased pidasid mõlemad kohtumised võõrsil ning kaotasid 21:30 ja 24:27. Tänavu tuleb vastaseks hetkel Rootsi meistriliigas tiitlikaitsja IK Sävehofist ja Ystads IF-ist kahe punkti kaugusel kolmandat kohta hoidev Alingsås HK.

Kahekordne Rootsi meister – aastatel 2009 ja 2014 – alustas nagu Servitigi vastane esimesest eelringist. Alingsås oli esmalt 29:23 ja 34:30 üle Serbia klubist Šabaci RK Metaloplastika ning alistas siis Ukraina meeskonna HC Donbasi 34:25 ja 31:23, pidades mõlemad kohtumised Rootsis.

«Hea meel on jälle vastasega Rootsist kohtuda. Soovime oma klubiga liikuda Skandinaavia stiili suunas ja sellised tugevad vastased on ainult abiks. Ystadi vastu saime mullu ju päris kenasti hakkama ning ehkki edasipääsu lubada oleks naiivne, siis meie meeskond on sel aastal oluliselt tugevam,» sõnas HC Tallinna tegevjuht Risto Lepp.

Kolmanda eelringi mängud peetakse esialgse plaani kohaselt 27.–28. novembril ning 4.–5. detsembril. Loosi tahtel on mõlemal Eesti klubil esimesel nädalavahetusel ees kohtumine võõral väljakul ning nädal hiljem kodusaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles