Djokovic sai hea uudise: Austraaliasse pääsevad ka vaktsineerimata tennisistid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic saab veidi kergemalt hingata.
Novak Djokovic saab veidi kergemalt hingata. Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/Scanpix

Juba mitu nädalat tagasi teatasid Austraalia lahtise tennisemeistrivõistluste korraldajad, et vaktsineerimata mängijatel pole jaanuarikuisel turniiril kohta. Nüüd on aga tehtud kannapööre. 

Resoluutsed reeglid tekitasid paljudes pahameelt ning tõenäoliselt jäänuks sellistel tingimustel nii mõnedki tipptegijad hooaja esimeselt suure slämmi turniirilt eemale. Eelkõige räägiti meeste tennise esinumbrist Novak Djokovicist, kes olnud igasuguste vaktsiinide vastane. 

«Ma ei tea siiani, kas lähen Melbourne'i. Ma ei avalda, kas olen vaktsineeritud või mitte. See on minu privaatne info ja pole kohane, et selle kohta uurite. Praegusel ajal lähevad paljud üle piiri. Inimestelt võetakse vabadus ning «jah», «ei», «võib-olla» vastustest tehakse ebaausaid järeldusi,» ütles Djokovic eelmisel nädalal ajalehele Blic. 

Paistab, et kriitika mõjus. Paar päeva tagasi saadeti tennisistidele info, kust selgub, et Austraalia lahtistel mängimiseks ei peagi olema tingimata vaktsineeritud. Tõsi, üsna rangeid reegleid tuleb siiski täita. 

Vaktsineerimata mängija: 

  • Võib riiki saabuda alates 1. detsembrist, kuid peab läbi tugeva kahenädalase karantiini.
  • Peab maksimaalselt 72 tundi enne lähteriigist lahkumist andma negatiivse koroonatesti.
  • Peab läbima kohustusliku 14-päevase hotellikarantiini. 
  • Teha kohepeal regulaarselt teste. 

Väidetavalt leevendati piiranguid oluliselt seetõttu, et Victoria osariigis kulgeb vaktsineerimine väga edukalt. Prognoosi kohaselt on järgmise kuu lõpuks saanud kaitsesüsti 90 protsenti elanikest, sest kohe-kohe jõutakse 80ni. 

Samas rõhutatakse, et need olenevalt Victoria või Austraalia valitsuse otsusest võivad reeglid veel ka muutuda. Austraalia lahtiste põhitabeli mängud toimuvad 17.-30. jaanuarini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles