Välbe muretseb Bolšunovi pärast: juhtunuks see jaanuaris, saanuks ma südamerabanduse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov (kõige pikem) ja Jelena Välbe tema vasakul käel.
Aleksandr Bolšunov (kõige pikem) ja Jelena Välbe tema vasakul käel. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Murdmaasuusatamise staari Aleksandr Bolšunovi talihooaja ettevalmistus pole kulgenud sugugi sujuvalt. Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe tunnistas, et olukord on olnud parajalt närvesööv. 

Viimasel kahe hooaja MK-sarja võitja Bolšunovi hädad algasid juba kevadel, mil ta rattaga sõites tõsiselt kukkus. Vigastada saanud kannakõõlus jättis maisse ja juunisse plaanitud treeningutesse suure lünga. 

Uus mure saabus septembri lõpus pealtnäha tavalisest visiidist hambaarsti juurde. Bolšunovil raviti närvikanalit, kuid ühtäkki tekkis tema ülalõualuusse tsüst. Nõnda tuligi läbi viia lõikus, paari nädala jooksul juba teine. Suusastaari piinasid suured valud. 

«Treeningud mööduvad väga harva ainsagi probleemita. Eriti halb on olukord Sašaga. Samas võin öelda, et kui selline asi juhtunuks jaanuaris, saanuks ma südamerabanduse,» sõnas Välbe YLE-le antud intervjuus.

Igati mõistetav, sest veebruaris peetakse Pekingis talimängud. Ja kõige ihaldatum kuld on Bolšunovil veel puudu. Tema auhinnakapist leiab lisaks MM-tiitlile ja erikarva medalitele kolm olümpiahõbedat ning ühe pronksi, ent mitte kõige säravamat autasu. 

Venelased usuvad, et Bolšunovi ebaõnnekarikas on nüüd täis ja olümpiaks valmistumiseks sujub edaspidi kõik hästi. «Alguses tundus olukord halb. Aga usun, et nüüd on ta palju rahulikum ja mõistab oma tervise hoidmise tähtsust. Õige pea peaksime saama taas täiskoormusel harjutada,» märkis suusaässa juhendaja Juri Borodavko. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles