Hokikoondis peatreener: teeme rohkem tööd mängijate mentaalse poolega

Postimees Sport
Copy
Eesti meeste koondis 2019. aasta MM-turniiril.
Eesti meeste koondis 2019. aasta MM-turniiril. Foto: Eesti jäähokiliit

11.-13. novembrini Tallinnas Tondiraba jäähallis peetaval jäähokiturniiril Baltic Challenge Cup osalevad Eesti, Läti, Leedu ning Poola koondised.

Traditsiooniline rändkarikaturniir on ühtlasi viimaseks Eesti koondise kohtumiseks enne 2022. aasta kevadel toimuvat IIHF maailmameistrivõistluste I divisjoni B-grupi turniiri, kus vastasteks samuti teiste seas Leedu ning Poola koondised, seisab pressiteates. 

12. novembri turniiripäev on märgilise tähendusega ning pühendatud legendaarsele Andrei Makrovile, kes peab koondise särgis oma viimase kohtumise.

«Mängijad valmistuvad oma klubide juures, järgides nende nõuandeid. Ettevalmistavat tööd teeme rohkem mängijate mentaalse poolega. Oleme arvestanud, et vastased on alati tugevad ja peame endast parima andma, et võidu eest mängida. Kommenteerides koosseisu, siis alati on raske kõiki parimaid mängijaid kohale saada, näiteks Rootsis mängivatel ei ole koondisepausi ning nende klubid mängivad ka turniiri ajal,» ütles Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki turniiri eel. 

Makrovi lahkumist kommenteeris ta nii: «Andy on Eesti koondise jaoks olnud väga tähtis mängija ja väärtustan väga seda, mis ta Eesti jäähokile on andnud. Ta lõi alati kaasa kõikidel koondise turniiridel ning aastast 1997 on esindanud järjepidevalt ka meeste koondist. Müts maha!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles