Suri raske haigusega võidelnud jalgpallilegend

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchesteri treenerid 2002. aastal: Sir Alex Ferguson ja Walter Smith.
Manchesteri treenerid 2002. aastal: Sir Alex Ferguson ja Walter Smith. Foto: Postimees

Jalgpallimaailma tabas lein, sest pärast võitlust raske haigusega lahkus elavate seast legendaarne treener Walter Smith. 

Endine Glasgow Rangersi, Evertoni ja Šotimaa rahvuskoondise peatreener lahkus elavate seast 73-aastaselt. Alates tänavuse aasta märtsist võitles ta raske haigusega, mis nõudis ka kevadel mitmeid operatsioone.

Just Rangersi juhendajana kogus ta tuntust üle kogu maailma. Ta võitis Šotimaa tippklubiga kokku 21 trofeed, mis tegid temast edukuselt teise Rangersi peatreeneri Bill Struthi järel. Lisaks eelnevatele mainitud peatreeneri kohtadele, oli Smith ka Manchester Unitedis Sir Alex Fergusoni abimeheks.

Smith suutis 2008. aastal viia Rangersi ka UEFA Cupi (praegune Euroopa liiga) finaali, kus tunnistati Peterburi Zenidi 2:0 paremust. See on viimane kord, kui mõni Šotimaa klubi on jõudnud eurosarjas nõnda kaugele.

«Võimatu on üldse väljendada, mida Walter tähendas Rangersile. Ta kehastas kõike, milline üks Ranger peaks olema. Tema isiksus ja liidri omadused oli üle kõige ning seda jäävad alatiseks mäletama kõik, kes temaga kunagi koos on töötanud.

Ma rääkisin Walteriga alles möödunud nädalal. Isegi, kui ta võitles haigusega, siis andis ta nõuandeid ja avaldas toetust meie klubile. Olen väga tänulik selle eest. Ma tean, et ta oli pidevalt suhtluses meie personaliga ning ka praeguse peatreeneri Steven Gerardiga.

Jääme Walterit väga igatsema. Meie poolehoidjate jaoks oli ta palju enamat kui lihtsalt jalgpallitreener. Walter oli sõber, liider ja suunanäitaja, aga kõige enam tõeline legend,» sõnas Rangersi esimees Douglas Park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles