Aastalõputurniirile pääseda sooviv Kontaveit tõuseb peagi maailma esikümnesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA / REUTERS / Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit teeb peagi ajalugu, sest temast saab hooaja lõpus esimene eestlane, kes maailma edetabelis esikümnesse tõuseb.

Kontaveit tõusis sel nädalal tagasi enda karjääri parimat edetabelikohta tähistavale 14. kohale. Jooksev punktitabel näitab aga hoopis teist pilti, sest eestlanna on tõusnud juba 11. kohale. Kui Rumeenias peaks kõik soovitult minema, siis võib Kontaveit esikümnesse tõusta juba järgmisel nädalal.

Praegu asuvad Kontaveitist edetabelis kõrgemal veel aga Elina Svitolina, Naomi Osaka, Belinda Bencic ja Angelique Kerber. Kõik need tennisistid on hooaja juba lõpetanud ning seetõttu kaotavad peagi palju punkte.

Kui esimesest kolmest tõuseb Kontaveit mööda juba järgmisel nädalal, siis Kerberist võib ta ka ise midagi tegemata tõusta hooaja lõpus, sest Kerberil kaovad USA-st teenitud 650 punkti, mille ta teenis 2019. aasta Indian Wellsis.

Nõnda võib öelda, et sõltumata Kontaveiti järgmistest kohtumistest tõuseb ta detsembris maailma esikümnesse. Kui aga eestlannal õnnestub sellel nädalal Rumeenias Transilvaania Openil triumfeerida, siis kvalifitseerub ta WTA aastalõputurniirile. See peetakse 10.-17. novembrini Mehhikos.

«Enne Ostrava turniiri ei mõelnud keegi, et mul võiks üldse olla väikenegi võimalus finaalturniirile pääseda. Seetõttu ei pane ma endale mingeid pingeid peale. Ma annan kindlasti endast kõik.

Olen viimastel nädalatel saanud palju häid emotsioone ja seetõttu ei tunne ma ka hetkel väsimust. Pean kindlasti võtma ühe mängu korraga ja kordan, et annan endast parima,» sõnas Kontaveit enne Rumeenia WTA-turniiri.

Üks on aga kindel, et Kontaveit reisib Mehhikosse kohale igal juhul. Kui ta ei peaks endale tagama kohta kaheksa parema seas, siis võetakse sinna ka kaks varusportlast. Seda ennekõike juhuks, kui mõni mängija peaks vigastuse tõttu turniiri käigus kõrvale jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles