Kontaveit vaatas tagasi enda viimasele triumfile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Evgenia Novozhenina/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit on selgelt hetkel oma karjääri parimas hoos. Seda tõestavad ka turniirivõidud, millest viimane tuli möödunud nädalal Moskvas. Kontaveit vaataski tagasi Venemaal saadud triumfile, mis oli äärmiselt keeruline.

Kontaveit läks Moskvas esikohamatšis vastamisi venelanna Jekaterina Aleksandrovaga ning kohtumise alguses oli eestlanna temaga püstihädas. «Ta mängis kohtumise alguses suurepäraselt. Tema serv töötas väga hästi ja püüdsin lihtsalt võimalikult hästi tõrjuda. Sellistel hetkedel püüdsin lihtsalt rahu säilitada,» kommenteeris Kontaveit WTA-le Moskvas toimunut.

Eesti esireket kaotas Moskvas avaseti 4:6 ning oli ka teises vaatuses 0:4 kaotusseisus. Seejärel suutis eestlanna murrangu mängu tuua, mis lõpuks ta ka võidule viis. «Võitsin tähtsatel hetkedel pingelisi pallivahetusi ja see oli suurim muutus. Proovisin olla veelgi agressiivsem, ent tema löögid on väga pikad ja kõige kergem see ülesanne pole,» jätkas Kontaveit.

Kui teise seti suutis eestlanna lõpuks 6:4 enda kasuks pöörata, siis otsustavas vaatuses tekkis järjekordne tagasilöök. 4:4 viigiseisult andis ta venelannale oma pallingu ära ning pidi taaskord keerulisest seisust hakkama välja rabelema. See tuli ka edukalt välja, sest Kontaveit võitis viimase seti lõpuks 7:5.

«Matšpalli ajal ei suutnud ma isegi uskuda, et mäng võiks läbi olla. Olin õnnelik, ent samas ka šokeeritud. See oli väga keeruline mäng ning mu peas käis läbi palju emotsioone. Tundsin lõpuks kergendust, et suutsin võidukalt sellest lahingust väljuda,» lõpetas Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles