Kanguri endine klubikaaslane ja Euroliiga meister riputas ketsid varna

Karl-Joosep Küngas
Copy
David Andersen esiplaanil.
David Andersen esiplaanil. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/Scanpix

Austraalia korvpallilegend David Andersen teatas, et tema viimane mäng korvpallurina on tänaseks peetud.

Andersen jõudis karjääri jooksul esindada Itaalia, Hispaania, Venemaa, Türgi, Prantsusmaa ja Austraalia tippklubisid. Neli hooaega pallis ta ka NBA-s esindades New Orleans Hornetsi ja Houston Rocketsi meeskondi.

Karjääri jooksul võitis ta ka kolm Euroliiga meistritiitlit. Kaks neist tulid Moskva CSKA ridades ning korra Bologna Kinderi meeskonnas.

Andersenil on side ka Eesti korvpalliga, sest hooajal 2011-2012 kuulus ta Siena Montepaschi meeskonda, mille hingekirja kuulus ka pikaaegne Eesti koondislane Kristjan Kangur. Koos nad siiski väljakule ei astunud, sest Kangur oli tollel hooajal laenul Varese meeskonnas.

«See oli väga pikk teekond ja ma nautisin igat minutit, mida sain korvpalliväljakutel veeta. Ma soovin tänada enda perekonda ja kõiki poolehoidjaid nende aastate eest,» sõnas Andersen, kelle viimaseks koduklubiks jäi Melbourne United.

Kokku leiab tema auhinnakapist nii Hispaania, Itaalia, Venemaa, Türgi kui ka Prantsusmaa kõrgliiga meistritiitleid. Austraalia koondises võitis ta neljal korral Okeaania meistritiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles