Neuville uuest ralliautost: sõitmine muutub ettearvamatuks ja väga ebastabiilseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi autoralli MM-sarjas on veel hooaeg käimas ning viimane osavõistlus sõitmata, siis palehigis teevad meeskonnad tööd juba järgmise aasta masina kallal. See on ka mõistetav, sest autorallis algab uus ajastu.

Hyundai meeskonnas said nii Thierry Neuville kui ka Ott Tänak tuleva aasta autot testida. Belglane võttis ka kohe sõna ja tema arvates pole hübriidajastu just kõige parem väljund autoralli jaoks.

«Mõistagi on veel liiga vara lõplike järeldusi teha, ent paljud asjad auto juures ei tööta korrapäraselt. Eesmärk on, et pidurdamisel tekkinud jõud liiguks edasi kiirendamisele,» lausus Neuville ralliportaalile Dirtfish.

Samas selgitas belglane, et ralli võib uute autode tõttu ka ebavõrdseks minna. «Kui pidurdamisel ei saavutata piisavalt energiat, siis ei saa ka seda kiirendamisel kasutada. Sõitmine muutub nõnda ebastabiilseks ja väga ettearvamatuks.

Lisaks on probleeme energia ülekandumisega kiirendamisele. Kui jalg libiseb korra gaasipedaalilt ära, siis ei saa enam pidurdamisel saadud energiat rakendada. See läheb lihtsalt kaduma. See on nagu Formula E ralliradadel,» võrdles Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles