Ott Järvela: Eesti jalgpalliliit näitab koroonaviiruse vastu vaktsineerimise vastu üles ükskõiksust (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Järvela.
Ott Järvela. Foto: Pilt videost

Esmaspäeval teatas Eesti jalgpalliliit, et peatab nii meeste kui ka naiste esiliiga ja sellest madalamal olevat liigad. 

Teatavasti on vabariigi valitsuse otsusega alates esmapäevast lubatud treenimine ja võistlemine neile täiskasvanud (18-aastased ja vanemad) jalgpalluritele, kes on koroonaviiruse viimase kuue kuu jooksul läbi põdenud või on koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud. Erand tehti täies koosseisus meistrisarjadele (Premium liiga, naiste meistriliiga, Coolbet saaliliiga) ning lisaks kõigile teistele lepingulistele mängijatele ja treeneritele riskianalüüsi ja sellest lähtuvate tegevuste alusel, näiteks testimine. Samuti kehtib erand koondistele.

«Uus kord paneb täiskasvanute võistlustel esiliigas ja madalamal tasemel mängivad võistkonnad sportlikult ebavõrdsesse seisu ja meil ei ole selles olukorras võimalik tagada ausa mängu põhimõtete järgimist,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

Seetõttu peatati alates tänasest kõik täiskasvanute võistlused, välja arvatud Premium liiga, naiste meistriliiga ja Coolbet saaliliiga. Samuti jätkatakse naiste rahvaliigaga, kus kõik poolfinalistid on nõus ja võimelised jätkama, ning meeste Coolbet rahvaliiga A-tasandiga, kus kõik veerandfinalistid on nõus ja võimelised jätkama. Meeste Coolbet rahvaliiga B-tasandil ei olnud paraku võimalik mänge jätkata.

Olukorra kohta võttis sõna aga Soccerneti erikorrespondent Ott Järvela, kes väidab, et EJL vastutustundetu ükskõiksus vaktsineerimise osas osutab apoliitilisuse hülgamisele.

«Mitte ükski reegel ega seadus ei keela Eesti meistrivõistluste kohtumistega jätkamast. Ometi otsustas Eesti Jalgpalli Liit esmaspäeval need Premium liigast allpool peatada. Kahjuks on tegu järjekordse näitega, kus alaliit näitab koroonaviiruse vastu vaktsineerimise vastu üles ükskõiksust,» selgitas Järvela Soccernetis avaldatud kommentaaris.

«Jalgpalliliidu viimaste kuude sammud on olnud vaktsineerimise suhtes lubamatult ükskõiksed, leiged ja passiivsed. Esiteks on oldud endiselt valmis lükkama edasi kohtumisi, kui võistkonnas on kasvõi üks mängija, kes on sunnitud lähikontaktsena isoleeruma,» tõi Järvela näitena välja.

Täispikka Soccernet.ee artiklit saab lugeda siit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles