Kevadel surmaga silmitsi seinud kergejõustikulegend on taas haiglas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Patrik Sjöberg.
Patrik Sjöberg. Foto: Scanpix Sweden

Kevadel tõsise kopsupõletiku ja veremürgituse tõttu ligemale kuu aega haiglas veetnud ja enda sõnul ka surmaga silmitsi seisnud Rootsi kõrgushüppelegend Patrik Sjöberg on tagasi haiglas. 

«Sel aastal olen ma Sahlgrenskas (kohalik haigla - toim.) püsikunde,» kirjutas 56-aastane rootslane Instagrami. «Kahjuks esines mul kerge tagasilöök, mistõttu sattusid bakterid mu vereringesse. Homme tehakse mulle uus operatsioon ning pärast seda on antibiootikumid jälle nädal aega mu menüüs. Lihtsalt terve olemine pole minu jaoks enam tõesti mingi klišee.»

Kui kevadel spekuleeriti korraks ka selle üle, et tema järsult halvenenud tervisliku seisundi taga on narkootikumid, siis tegelik põhjus on hoopis autoavarii. «Sattusin haiglasse, sest tegin varem sel aastal avarii ja ei läinud kohe pärast seda läbivaatusele,» sõnas kaks nädalat ka kunstlikul hingamisel viibinud Sjöberg märtsis.

Tema sõnul oli ta kopsude võime hapnikut omandada nullilähedane, sest need olid nii tugevas põletikus. «See oli jõudnud nii kaugele, et ma poleks ilmselt enam päevagi kauem ilma meditsiinilise abita ellu jäänud,» tunnistas ta toona.

Sjöberg krooniti 1987. aastal Roomas kõrgushüppe maailmameistriks ja olümpiamängudelt jäi tema saagiks kaks hõbedat ning üks pronks.

1987. aastal noppis ta aastaks enda nimele ka kõrgushüppe maailmarekordi tulemusega 2.42. Aasta hiljem võttis temalt tippmargi Javier Sotomayor, kes kruttis 1993. aastal maailmarekordi 2.45 peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles