Katsuta peab tegema ebameeldiva, kuid üliolulise otsuse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Takamoto Katsuta (paremal) jutu vestmas Hyundai pealiku Andrea Adamoga.
Takamoto Katsuta (paremal) jutu vestmas Hyundai pealiku Andrea Adamoga. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Toyota meeskonna rallisõitja Takamoto Katsuta seisab raske valiku ees: kas jätkata koostööd vigastusest paranenud kaardilugeja Dan Barritti või viimastel etappidel talle legendi lugenud Aaron Johnstoniga.

Katsuta on sel hooajal sõitnud kolme erineva kaardilugejaga. Barritti kõrval saavutas ta Keenia MM-rallil karjääri esimese poodiumikoha, kuid Rally Estonial sai 41-aastane britt vigastada ning pidi aja maha võtma.

Belgia MM-rallil tegi Katsuta koostööd Keaton Williamsiga, kes aga perekondlikel põhjustel ei saanud Kreeka MM-rallil startida. Nii jäigi Katsutal Kreekas võistlemata.

Seejärel võttis Katsuta enda paremale käele istuma Johnstoni, kes oli äsja läinud lahku Oliver Solbergist. Koostöö Johnstoniga pole sujunud küll suurepärasel – Katsuta tegi avarii nii Soomes kui ka Hispaanias –, kuid rallisõitjal on kaardilugejasse usku.

Küsimusele, kellega kavatseb Katsuta jätkata, vastas ta: «Ma ei teagi. Olen kindel, et Aaron teeks head tööd. Samamoodi ei kahtle ma Danis, olen temaga pikalt koos sõitnud. Olen mõlema mehega rahul. Tahaksin nende mõlemaga jätkata, kuid mul saab olla vaid üks kaardilugeja. Pean tegema valiku,» ütles ta WRC kodulehele.

Kuigi viimased MM-etapid on Katsuta jaoks möödunud raskelt, usub jaapanlane, et ta on õige pea tagasi reel. «Pean uuesti leidma enesekindluse. Hooaja keskel juhtus palju asju, mida on vaja unustada. Hispaania oli pettumus, tegin seal sõiduvea, kuid üldiselt tunnen, et asjad liiguvad õiges suunas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles