Sildaru tegi olümpiahooaja eel mitu muudatust

Christopher Krutto
Copy
Kelly Sildarul on lisaks treener Mihkel Ustavile tänavu kasutada veel eraldi füüsilise ettevalmistuse treener, füsioterapeut ja spordipsühholoog.
Kelly Sildarul on lisaks treener Mihkel Ustavile tänavu kasutada veel eraldi füüsilise ettevalmistuse treener, füsioterapeut ja spordipsühholoog. Foto: Madis Veltman

Maailma ­paremikku kuuluv freestyle-­suusataja Kelly Sildaru alustab novembri keskel Austrias Stubais toimuval MK-etapil oma hooaega, kuid põhifookus on tuleva aasta veebruaris toimuval Pekingi olümpial. Selleks et suurvõistlusel saadaks eestlannat edu, on tal sellest aastast alates kasutada suurem ja spetsialiseerunum abipersonal.

Möödunud hooajal juhendas Sild­aru Mihkel Ustav, kes jätkab samas rollis ka tänavu, kuid lisandunud on füsioterapeut Sirli Hinn ja spordipsühholoog Snežana Stoljarova. Lisaks teeb 19-aastane sportlane koostööd ­üldfüüsilise ettevalmistuse treeneriga, kes koostab tema treeningkavad. Seejuures hakkab füsioterapeut temaga kaasas käima ka võistlusel.

«Eelmine hooaeg ei läinud päris nii, nagu alguses planeerisin ja soovisin. Hooaja esimeses pooles jäid mõned võistlused koroona tõttu ära ja teises pooles, kui see olukord lahenes, olin ma vigastatud,» võttis Sildaru lühidalt kokku möödunud hooaja ning tunnistas, et õppis sellest palju ja seetõttu saidki eespool nimetatud muudatused taustajõududes tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles