VIDEO ⟩ Uus peatreener annab Kerr Kriisale tagasi vana rolli: ma ei tea, kes lõi veidra narratiivi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kerr Kriisat võib ees oodata ilus hooaeg.
Kerr Kriisat võib ees oodata ilus hooaeg. Foto: Arizona Basketball/Twitter

Eesti korvpallikoondise mängujuht Kerr Kriisa alustab USAs Arizona ülikoolis teist NCAA hooaega. Pärast mulluseid tormilisi sündmusi paistab, et kõik hakkab meie mehe jaoks paika loksuma. 

20-aastane Kriisa lendas eelmisel suvel üle ookeani suurte ootustega. Paraku tekkisid probleemid tööloa saamisega ning debüüt saabus alles tänavu veebruaris. Ta tegi hooaja lõpus kaasa kaheksas kohtumises, visates keskmiselt 5,5 punkti. 

Juba pikemalt oli teada, et Arizonas on mängijate värbamisel kasutanud hämaraid võtteid. Kevadel määratigi neile erinevate NCAA reeglite rikkumise eest karistus, mille alusel polnud võimalust püüelda Märtsihullusele ehk üleriigilisele finaalturniirile. Kõige selle tulemusena vallandati aprilli alguses senine peatreener Sean Miller.

Järgnes segadus. Mitmed mängijad otsustasid Arizonast lahkuda, üleminekuks oli valmis ka Kriisa. Pärast vestlusi uue pealiku Tommy Lloydiga otsustas eestlane aga paikseks jääda. Hooaja alguseni jääb veel aega, ent esialgu paistavad asjad õiges suunas liikuvat. 

Enne esimesi ametlikke mänge on kõige parem märk see, et Kriisat usaldatakse taas tema kõige loomulikumal, mängujuhi positsioonil. Mullu pidi ta peamiselt viskava tagamängija koha peal tegutsema, mistõttu jäi palliga mängu väheks. 

«Enne eelmist aastat polnud ma kunagi number «kahe» peal mänginud. Olen kogu elu olnud mängujuht. Ma ei tea, kes selle narratiivi lõi. Väga kummaline. Kui piisavalt minu videoid vaadata, on selge, et olen alati olnud mängujuht,» ütles Kriisa USA meediale. 

Paistab, et peatreener Lloydi lubadused peavad paika. Kahe teise eestlase, Matthias Tassi ja Leemet Böckleri, kodutiimi Saint Mary’se vastu peetud kontrollmängus oli dirigendi kepp kindlalt Kriisa käes. 

Sellest «salajasest» sõpruskohtumisest küll statistikat ei leia, ent lühikese videokokkuvõtte küll. Ja meie mehed on kenasti pildis:

NCAA korvpalli hooaeg algab 9. novembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles