Kalev/Cramo konkurent täiendas ridu kahekordse NBA meistriga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Quinn Cook (paremal) tuli koos Stephen Curry ja teiste Golden State Warriorsi meestega 2018. aastal NBA meistriks.
Quinn Cook (paremal) tuli koos Stephen Curry ja teiste Golden State Warriorsi meestega 2018. aastal NBA meistriks. Foto: Craig Mitchelldyer/AP/Scanpix

Venemaa korvpalli tippklubi Krasnodari Lokomotiv Kuban tõi tagaliini võimsa täienduse. Võistkonnaga liitus senise karjääri jooksul vaid USAs mänginud ameeriklane Quinn Cook. 

Pärast nelja hooaega väga tugevas Duke'i ülikoolis ei läinud 185-sentimeetrine mängujuht 2015. aasta draft'is kaubaks. Poolteist hooaega G-Liigas avasid talle siiski NBA ukse. Enne Krasnodari jõudmist sai Quinn maailma tugevamas sarjas kirja 188 mängu. 

Washingtonis sündinud palluri CVst leiab Dallas Mavericksi, New Orleans Pelicansi, Golden State Warriorsi, Los Angeles Lakeris ja Cleveland Cavaliersi. Muide, Warriorsi (2018) ja Lakersiga (2020) tuli ta NBA meistriks. Neil hooaegadel viskas Quinn põhiturniiril keskmiselt 9,5 ja 5,1 punkti. Play-off'is statistika veidi langes, ent ta püsis rotatsioonis. 

Septembris oli Quinn lähedal lepingule Portland Trail Blazersiga, tehes kaasa ka hooajaeelsetes kontrollmängudes. Ent tehing jäi katki. Nõnda liituski ta kuu hiljem VTB Ühisliigas ja EuroCup'il mängiva Kubaniga. 

Venemaa tippklubi hooaja algus pole olnud paha, kuid kodustele suurrivaalidele on jäädud alla. Ühisliigas hoitakse kahe võidu ja kahe kaotusega kaheksandat kohta. Üsna napilt saadi jagu Minski Tsmokist (92:87) ja veidi kindlamalt Saratovi Avtodorist (108:95). Küll aga tuli tunnistada nii Kaasani Unicsi (87:96) kui ka Peterburi Zeniti (79:106) paremust. 

Kalev/Cramoga kohtub Kubaniga esimest korda alles 30. jaanuaril Saku Suurhallis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Eurosarjas on Krasnodari klubi võitnud mõlemad seni peetud mängud. Avavoorus alistati Hispaania kõrgliigasse kuuluv Andorra MoraBanc 93:82, teises ringis saadi napilt 85:84 jagu leedulaste Panevezyse Lietkabelisest. 

Samasse, A-gruppi kuulub ka Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburgi Towers, kes veel võiduarvet avanud. Kubaniga kohtutakse esimest korda 15. detsembril.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles