Viimase hetke muudatus ajas Norra suusatajad marru. Soomlased aga tervitavad otsust

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Hoesflot Klaebo (esiplaanil), finišeerimas Oberstdorfis Joni Möki (sinises) ja Gleb Retivõhhi ees.
Johannes Hoesflot Klaebo (esiplaanil), finišeerimas Oberstdorfis Joni Möki (sinises) ja Gleb Retivõhhi ees. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) andis teada, et lühendab Pekingi taliolümpia meeste paarissprindi rada. Kui siiani nägi programm ette, et mehed sõidavad 1850 meetrit, siis nüüd jääb distantsiks naistele sarnaselt 1500 meetrit. 

Säärane muudatus, kõigest mõned kuud enne olümpiat, on mitmed suusatajad ajanud tagajalgadele. Eriti marus on norralased. «Teha selline muudatus kõigest mõned kuud enne olümpiat. See muudab võistlust silmas pidades kõike,» vahendab Iltalehti kolmekordse olümpiavõitja Johannes Høsflot Klæbo sõnu.

Soomlased ise on sel teemal tunduvalt leebemad. «See toob sõitu rohkem elektrit. Lühem rada põhjustab ilmselt rohkem intsidente, kuid tegemist on ikkagi suusasprindiga ehk tuleb osata lihtsalt suusatada,» sõnas Oberstdorfi MMi paarissprindi hõbedamees Joni Mäki. 

Soome koondise peatreener Teemu Pasanen tervitas muudatust hoopiski avasüli. «Lühendamine on väga teretulnud, sest vastasel juhul olnukski distants liiga pikk,» sõnas ta.

FIS tõi muudatuse põhjuseks telepildi: kui nii mehed kui ka naised sõidavad sama maad, pole tarvis rajale panna üleliigseid kaameraid, mis poole ajast niisama tühjalt seisavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles