Peatreeneri vallandamine paneb rahalistes raskustes Barcelonale järjekordse finantshoobi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ronald Koeman.
Ronald Koeman. Foto: OSCAR DEL POZO

Hispaania jalgpallihiid FC Barcelona otsustas nädala keskel lõpetada koostöö senise peatreener Ronald Koemaniga. Kuna hollandlase leping pidanuks muidu kestma järgmise suveni, läks see lüke aga katalaanide jaoks kalliks maksma.

Täpsemalt öeldes tuleb klubil hollandlasele maksta 12 miljonit eurot kompensatsiooni. Kuigi teoorias on Koemanil võimalik leppida ka väiksema summaga, siis kohalikud väljaanded raporteerivad, et juhendaja kavatseb välja nõuda iga viimse kui sendi.

Arvestades üldiselt jalgpallimaailmas ringlevaid summasid, siis midagi röögatut see just pole, kuid Barcelona puhul on asjalood natukene teistsugused. Nimelt on Kataloonia suurklubi aastaid elanud üle oma võimete, mistõttu on nende finantsvõimekus saanud tugeva hoobi. 

Negatiivse rahavoo tulemusena tuli neil suvel loobuda näiteks oma talismanist Lionel Messist ning mitmed teised staarmängijad pidid samamoodi nõustuma palgakärpega. 

«Tuleb välja, et me kulutame palju rohkem, kui arvasime. Teadsime probleemidest varemgi, aga pärast auditit näidati meile arve, mis olid palju halvemad, kui meile varem näidatud,» sõnas klubi uus president Joan Laporta suve alguses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles