Eesti purjelauaneiud võitsid MM-l oma vanuseklassis 2. ja 3. koha

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Bertha Kivistik ja Liisa-Marii Kalk saavutasid Techno 293 klassi MM-l Itaalias vanuseklassis U-13 tüdrukute arvestuses teise ja kolmanda koha.

Fotol purjelaudurid 2021. aasta EM auhindadega Pirital.
Bertha Kivistik ja Liisa-Marii Kalk saavutasid Techno 293 klassi MM-l Itaalias vanuseklassis U-13 tüdrukute arvestuses teise ja kolmanda koha. Fotol purjelaudurid 2021. aasta EM auhindadega Pirital. Foto: Jaano Martin Ots

Tallinna purjelauakooli noorsportlased saavutasid Techno 293 maailmameistrivõistlustel Itaalias oma vanuseklassis teise ja kolmanda koha. 

Maailmameistrivõistluste U13 klassi tüdrukute teise koha sai Bertha Kivistik ja kolmanda koha Liisa Marii Kalk. Tallinna purjelauakooli treener Aivar Kajakas ütles, et MM-l osales Eestist 12 võistlejat, kellest mõnel juba eelnenud koduste Euroopa meistrivõistluste põhjal kõrgendatud ootusi oli. 

«Garda järv Itaalias on tuulte mõttes vastuoluline koht. Esiteks algab päev põhjatuulega, mis ennelõunal keerab 180 kraadi ehk lõunatuuleks. Ja kui see asjaolu on kindlasti teada, siis tuule jaotumine järvel on samavõrra keerulisem. Randa läksime koiduhämaruses, temperatuur oli 8-10 kraadi ja vee peal väga külm. Mitmed haigestusid. Tõime väikseid külmetavaid itaallasi tagasi kaldale. Tuul oli hommikuti kohati üle 10 meetri sekundis ja päikese tõustes hakkasid tuuletsoonid muutuma. Ükski sõit ei olnud eelnevaga olude osas sama. Ja tuul lõppes järsku nagu lõigatult. Pärastlõunal sama asi. Isegi kohalikel oli keeruline seda mustrit lugeda. See vajab aastate kaupa tähelepanekuid. Aga just nendes tingimustes peetigi 2021 aasta noorte purjelauasõidu olümpiaettevalmistusklassi maailmameistrivõistlused,» rääkis Kajakas. 

Tiitlivõistluste vahepealses etapis suutsid treeneri hinnangul taset tõsta eellõige Aksel Haava ja Emma Viktoria Millend. 15-aastane Haava tegi seekord võistluse kaasa hoopis U17 vanuseklassis, et saaks kasutada sobivamat purje. Sellise debüüdi puhul tuleb tunnustada Aksel Haava konkurentsivõimet ja häid sõite hõbefliidi eesotsas, rõhutas treener.

Emma Viktoria Millend suutis kahel korral realiseerida talle sobivad tuuleolud ja finišeerida teisena. Viieteistkümnest sõidust veel kuuel korral sõitis Millend end esikümnesse, mis kokkuvõttes andis väga tugeva 9. koha. Esikümne sõite tegi kolmel korral ka Liisbet Orav, kes jäi kokkuvõttes 19. kohale. Kohe tema järel 20. kohal oli mõnevõrra stabiilsemalt sõitnud Lisett Aasmets.

Meie teine võistlustel U17 arvestuses osalenud noormees Jakob Heinrich Tuubel sõitis ennast välja kuldfliiti. U15 arvestuses osalesid tüdrukutest Natali Šank, kest tuli 29. kohale ja poistest Karl Sören Tamm, kes sõitis välja 31. koha.

Kajakas lisas, et Techno 293 sportlased jätkavad nüüd pärast väikest puhkust talveperioodi üldettevalmistusega ja jäävad ootama aprillis toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi Sardiinias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles