VIDEO Hyundai staaride arvamus hübriidautost läheb lahku. Neuville: polegi nii hull. Tänak: see pole päris auto

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak esiplaanil, taga kaardilugeja Martin Järveoja.
Ott Tänak esiplaanil, taga kaardilugeja Martin Järveoja. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Hyundai autorallimeeskond korraldas 27.-29. oktoobrini Põhja-Itaalias tuleva hooaja hübriidauto katsetamiseks võistlussimulatsioon. Tiimi põhisõitjate Ott Tänaku ja Thierry Neuville'i esmamuljed on üsna erinevad. 

«See on hoopis teistsugune projekt. Ütleksin, et esimest korda ajaloos pole enam tegemist päriselt autoga,» andis Tänak portaali DirtFish vahendusel i20N Rally1 auto esialgsele versioonile karmi hinnangu. 

«Saime lihtsalt mingi tüki ratastega plastikuga kaetud turvapuurist. See on täiesti omamoodi väljakutse kogu tiimile, sealhulgas inseneridele. Tuleb kõvasti õppida ja kogemusi hankida. Aga liigume samm-sammult edasi.»

Neuville tunnistas, et tal oli masinaga teatud probleeme, kuid praegu tulebki vead välja juurida. Tulevikku vaatas ta oluliselt optimistlikumalt kui eestlasest tiimikaaslane.

«Meil oli hommikul probleeme rooliga, sest nupud ei töötanud ja esialgu ei toiminud ka taaskäivitamine. Aga saime murest jagu. Korra sai ka kütus otsa, kuid see oli lõunal ainuke tagasilöök. Viimase viie katse jooksul pidin ühel puhul hübriidsüsteemile tegema restardi, aga see käis kiiresti,» avas belglane testipäeva telgitaguseid Autosportile. 

«Alustasime vara hommikul ja lõpetasime hilja, aga tegemist oli väga õpetliku päevaga. Eriti olukorras, kus saime kogemusi kolmel erineval katselõigul. Läksime järjest paremaks ja pärastlõunal sujusid asjad juba päris hästi. Muidugi tuleb autot veel arendada, aga tervikuna polegi see nii paha masin.»

Veidi aega jääb veel atra sättida, sest uus hooaeg stardib 20. jaanuaril Monte Carlos. 

Vaata videost, kuidas Hyundai hübriidautod võistlussimulatsioonil kihutasid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles