Vägevas hoos Anett Kontaveit: panused on kõrged, naudin seda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP/Scanpix

Anett Kontaveidi võimas hoog jätkub ka Rumeenia WTA-turniiril, kus ta alistas poolfinaalis kindlalt 6:3, 6:2 Rebecca Petersoni. Homme ootab Eesti esireketit ees senise karjääri üks tähtsamaid mänge. 

Esialgu paistis, et Kontaveit saab poolfinaalis väga lihtsa tööpäeva. Umbes veerandtunnise mängu järel oli tema edu juba 5:0 ning kasutada ka murdepall. Visalt võidelnud Peterson tuli rongi alt välja, kuid avaseti 3:6 kaotusest polnud pääsu. 

Teine vaatus algas mänguliselt veidi võrdsemalt, ent ohjad püsisid kindlalt Kontaveidi käes. Vaikselt, kuid kindlalt surus ta oma mängu peale ning libises Eesti juurtega rootslannal eest. Tasuks 6:2 seti- ja 2:0 matšivõit. 

«Mängisin täna veidi paremini kui eelmistel päevadel. Teadsin, et ei tule lihtne kohtumine, sest Rebecca mängib head tennist. Pidin korralikult vaeva nägema,» võttis Kontaveit pressikonverentsil tund ja kolm minutit kestnud poolfinaali kokku. «Mängisin tiba agressiivsemalt ja mõne tema nõrgema koha peale. Ja servisin natuke paremini.»

Kohtumisele lisas värvi tõik, et omavahel ollakse väga head sõbrannad. «Tunnen teda juba ajast, kui olime 8-aastased. Oleme mänginud samadel turniiridel ja põhimõtteliselt koos üles kasvanud. Tema vanemad on eestlased, tunnen ka neid hästi. Oleme üheealised ja seetõttu saanud päris lähedasteks,» selgitas Kontaveit. 

Lähiajal maailma edetabeli esikümnesse kerkiv eestlanna jõudis tänavu juba kuuendat korda WTA-turniiri finaali. Neist viimased kolm on õnnestunud ka võita. Homne lahing tuleb aga senistest hoopis erilisem, ilmselt karjääri üks tähtsamaid. 

Miks? Sest võiduga tagaks Kontaveit pileti aastalõputurniirile, kuhu pääsevad vaid tennisemaailma vägevamad. Meie esireket on viimastel väga edukatel kuudel olnud enesekindel ning vältinud ülemõtlemist. Plaan jääb samaks ka nüüd. 

«Olen üritanud keskenduda sellele, mida pean väljakul tegema. Võtan mängu korraga. Ma ei mõtle liiga palju ette. See ongi peamine põhjus, miks olen suutnud fookust hoida asjadel, mida mänguplaan ette näeb,» arutles Kontaveit. 

«Füüsiliselt pole olukord lihtne, aga olen näidanud head tennist. Olen väga rahul, kogu nädalaga. Panused püsivad kõrgel, on mille peale mängida. Naudin seda olukorda.»

Ajakirjanike ette jõudes ei teadnud Kontaveit veel, kellega tuleb tal Rumeenia turniiri finaalis silmitsi seista. Paarkümmend minutit hiljem oli aga vastane selge: kahekordne suure slämmi turniiri tšempion, endine maailma esireket Simona Halep (WTA 18.). Rumeenlanna alistas väga kindlalt 6:0, 6:1 Marta Kostjuki (WTA 55.).

«Igal juhul tuleb raske mäng. Simona on suurepärane tennisist. Olen talle mitu korda kaotanud, aga mängin nüüd stabiilsemalt ja paremini,» märkis Kontaveit enne teise poolfinaali lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles