Kriisis Žalgirisega liitus mullu Raiestelt mänguaega «röövinud» sloveen

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Zoran Dragic (vasakul) Tokyo olümpial.
Zoran Dragic (vasakul) Tokyo olümpial. Foto: THOMAS COEX/AFP/Scanpix

Tänavust hooaega kohutavalt alustanud Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond täiendas ridu kogenud sloveeni Zoran Dragiciga. 

Kodumaal tuule tiibadesse saanud pallur on viimase kümnendi jooksul mänginud väga tugevates klubides. Aastatel 2012-2014 müttas Dragic Hispaania meistrisarjas ja Euroliigas Malaga Unicaja ridades. Seejärel püüdis ta läbilööki NBAs, kus saigi ühe hooaja jooksul Phoenix Sunsi ja Miami Heati ridades kirja 16 mängu. Suurem edu jäi aga tulemata, lõviosa mänguajast kogunes Sioux Falls Skyforce D-Liiga satsis. 

Pärast seda on juunis 32. sünnipäeva tähistanud sloveen läbi käinud Moskva Himkist, Milano Olimpiast, Istanbuli Anadolu Efesist, Triestest, Ulmist ja Baskoniast, kus möödusid tema kaks viimast hooaega. Ühtlasi «röövis» nii viskava tagamängija kui ka väikese ääre positsioonil tegutsev Dragic mullu mänguaega Sander Raiestelt. 

Sloveenia neljanda kohaga lõppenud Tokyo olümpia korvpalliturniiril tõusis Dragic keskmiselt 12,3 punktiga meeskonna üheks edukamaks. Sellele vaatamata oli teenekas mängumees oktoobri lõpuni töötu. 

Žalgirise hooaeg on alanud katastroofiliselt. Euroliigas pole seitsme vooruga võiduarvet avatud. Nii kehvasti pole praeguse formaadiga turniiri ajaloos veel keegi alustanud.

Dragici liitumise taga peitub hiljuti ametisse nimetatud sloveenist peatreeneri Jure Zdovc, kes pallurit juhendanud 2014. ja 2015. aastal ka rahvuskoondises. Lisaks vajas Žalgiris ääremängija kohale hädasti täiendust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles