Kontaveit läheb WTA aastalõputurniiril vastamisi täieliku eliidiga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Facebook @TransylvaniaOpen

Tänavune WTA aastalõputurniir on eeslaste jaoks erilisem kui kõik varasemad, sest esmakordselt osaleb seal ka Eesti tennisist. Järgmisel nädalal WTA edetabelis kaheksandale positsioonile tõusev Anett Kontaveit kvalifitseerus kaheksa naise osavõtul toimuvale finaalturniirile viimasena.

Alates 1972. aastast peetav WTA aastalõputurniir saab tänavu endale uue võitja, sest tänavu finaalturniirile koha teeninud tennisistidest pole keegi varasemalt seal triumfeerinud. Tegelikult oleks võinud tiitlikaitsja Ashleigh Barty Mehhikosse sõita, ent tema lõpetas oma hooaja juba varasemalt ära.

Kõrgeima asetusega sõidab Mehhikosse valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 2.), kes on tänavu võitnud neli WTA-turniiri. Nendest võimsaim oli Madridi WTA 1000 turniiri esikoht.

Kaks kohta teenisid aastalõputurniirile nii Tšehhi kui ka Hispaania tennisistid. Teise ja kolmanda asetuse teenisid vastavalt tšehhitarid Barbora Krejčíková (WTA 3.) ja Karolina Plíšková (WTA 4.). Hispaania esindajateks on Garbiñe Muguruza (WTA 5.) ja Paula Badosa (WTA 11.).

Lisaks Kontaveitile sõidavad veel Mehhikosse kreeklanna Maria Sakkari (WTA 6.) ja poolatar Iga Swiatek (WTA 9.).

WTA aastalõputurniiril selgitatakse võitja välja 10.-17. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles