Milani võiduni tüürinud Ibrahimovic jõudis karjääris uhke tähiseni

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: CLAUDIO PERI

Rootsi jalgpallitäht Zlatan Ibrahimovic jõudis pühapäeval oma karjääris märgilise tähiseni. Nimelt on ta kõikide kõrgliigade peale löönud nüüdseks 400 väravat.  

Maagiline number täitus tema jaoks kohtumises AS Romaga, kui Ibrahimovic avas 26. minutil mänguskoori otse karistuslöögist. Muideks, kui terve karjääri peale oli see rootslase 400. liigatabamuseks, siis Itaalia kõrgliigas ehk Serie A-s oli see 150. 

Teise poolaja alguses õnnestus Ibrahimovicil veel korra väravavõrku sahistada, kuid tolle tabamuse võttis VAR temalt ära. Milani teise värava eest hoolitses seejärel Franck Kessie, kes realiseeris penalti. Kuigi viimased pool tundi tuli Milanil vähemuses mängida, see kolme võidupunkti neile maksma ei läinud. Jose Mourinho hoolealustel õnnestus lisaminutitel tagasi lüüa kõigest üks värav.

Mis veel omapärane, portugallase jaoks oli see kaotus võrdlemisi haruldane. Nimelt eelmises 42 kohtumises oli tal õnnestunud koduväljakul allajäämist vältida, mis on pikim säärane seeria pärast 1994-95 hooaega.

Tulles aga korraks tagasi Ibrahimovici tähise juurde, siis maailma mastaabis 400 mingi imenumber pole. Rohkem liigatabamusi on ette näidata vähemalt 14 mängijal, vähe eksklusiivsemaks muutub klubi 500 pealt, sest siis kuuluvad sinna vaid Ferenc Puskas (514), Josef Bican (518), Romario (544) ja Pele (606). 

Nii Cristiano Ronaldol kui ka Lionel Messil on veel hooaeg-kaks ehk orienteeruvalt 20-25 väravat minna.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles