Pinge haihtunud? Hispaania väljaanne avalikustas väidetava Ballon d'Ori võitja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ballon d'Ori auhind.
Ballon d'Ori auhind. Foto: Henry Nicholls

Tänavuse aasta parim jalgpallur ehk Ballon d'Or peaks ametlikult välja hüütama 29. novembril Pariisis toimuval pidulikul galal. Ent Hispaania väljaanne Marca otsustas pingest täis õhupalli juba praegu pauguga õhku lasta.

Nimelt otsustas väljaanne lekitada tänavuse Ballon d'Ori nime: nende käsutusse jõudnud paberite põhjal on selleks Müncheni Bayerni ründetuus Robert Lewandowski. 

Mõistagi mingit ametlikku kinnitust sellele enne 29. novembrit ei saa, kuid Marca väljaütlemisele lisab usaldust tõsiasi, et nad olid võidumehe lekitajateks ka kolm aastat tagasi, kui parimaks valiti Luka Modric.

Lewandowski võit jalgpalliüldsust ilmselt ei šokeeriks. Ta oli üks favoriitidest juba mullu, kuid siis otsustas ajakiri France Football, kes auhinda välja annab, koroonapandeemiale viidates trofeed mitte välja anna. Tänavu on Lewandowski olnud aga veelgi pöörasemas hoos kui mullu: 40 kohtumisega on tal kirjas 48 väravat ja üheksa söötu.

Kui uskuda Marca lekkeandmeid, siis poolakale järgnevad Lionel Messiga, kes suutis karjääris esimest korda Argentiina karikani tüürida, Karim Benzema, Mo Salah ja nii Meisitrite liiga kui ka EMi võitnud Jorginho. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles