Venemaa meedia pärast Kalev/Cramo võitu: see oli läbi aegade halvim CSKA

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristjan Kanguri sõnutsi pistis Rauno Nurger (nr 20) Moskva CSKA pikad taskusse.
Kristjan Kanguri sõnutsi pistis Rauno Nurger (nr 20) Moskva CSKA pikad taskusse. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Kalev/Cramo esmaspäevane vägitegu, VTB Ühisliigas suurele Moskva CSKA-le 67:56 tuule alla tegemine ei vallutanud meie idanaabrite meediakanalites küll esikülgi, ent kohtumisest räägiti sellegipoolest ning mõistagi mitte positiivses võtmes.

«CSKA pole kunagi nii kehv olnud. Armee mehed hävisid igas liinis,» pealkirjastas portaalis Championat oma loo ajakirjanik Aleksei Falko ning jätkas sissejuhatuses: «Moskva klubi kaotas Kalevile esimest korda võõral väljakul, tehes kodustel meistrivõistlustel oma ajaloo kõige kehvema mängu.»

Tõsi, CSKA-l on olnud tihe graafik ja probleeme vigastustega, ent nõnda suurel klubil peaks olema piisavalt sügavust. Lisaks naasis üleeile mitmenädalaselt mängupausilt äär Tornike Shengelia. Kuid Kalevi vastu visati vaid 56 punkti ja sellest jäi võiduks väheks.

«Kalevi tase on kõigist Euroliiga võistkondadest oluliselt madalam. Lisaks ei jõua Eesti klubi tänavu ilmselt VTB Ühisliigas play-off'i. Shengelia naasmine lisas CSKA pooldajatesse kindlasti usku. Aga Tallinnas peetud mäng pakkus korraliku üllatuse,» lisas Falko.

Shengelia vigastusest tagasitulemist tõi ainsa positiivse asjana välja ka CSKA võistkonna koduleht. R-Sport viitas asjaolule, et Moskva klubi püstitas oma Ühisliiga antirekordi. Varem polnud nad põhiturniiril alla 60 punkti jäänud.

Kalev/Cramo mehed saavad see-eest igal pool kiita. Hosiannat lauldi neile ka Ühisliiga poolt, sest nii JeQuan Lewis kui ka Rauno Nurger valiti VTB nädala sümboolsesse koosseisu. Mängujuht Lewis panustas CSKA vastu 12 punkti, 5 lauapalli, 4 resultatiivse söödu ja 3 vaheltlõikega. Tsenter Nurger kogus 15 silma ja 9 lauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles