JÄRELVAADATAV Tabeliliider Tartu ei andnud Pärnule võimalustki

Postimees Sport
Copy

Credit24 Meistriliigas võõrustas Pärnu Võrkpalliklubi täna liidermeeskonda Tartu Bigbanki ja pidi kodusaalis vastu võtma 0:3 (18:25, 15:25, 14:25) kaotuse.

Tartu kindlustas võiduga oma liidripositsiooni, punkte on Alar Rikbergi juhendataval klubil koos 15 ja võidetud on kõik viis senipeetud mängu. Teine ja kolmas on võrdselt 9 punkti kogunud Leedu esiklubi Gargzdai Amber-Arlanga ja Tallinna Selver. Neljas on 6 punktiga TalTech, viies 3 punktiga Jekabpilsi Luši, kuues samuti 3 punktiga Pärnu Võrkpalliklubi.

Täna oli Tartu meeskonna resultatiivseimaks 18 punkti (+13) toonud Martti Juhkami, 11 punkti (+7) jäi Alex Saaremaa arvele ja 8 silma (+6) lisas Albert Hurt. Tartu vastuvõtt oli 71%, rünnak 54%, blokist saadi 8 punkti ja servil löödi 6 ässa ning eksiti 10 pallingul.

Pärnu poolel jõudis ainsana kahekohalise punktiskoorini ukrainlane Boriss Žukov, kes tõi 10 punkti (-3), Toms Švans lisas 8 punkti (+3). Pärnu vastuvõtt oli 52%, rünnakuid lahendati 37-protsendiliselt, blokipunkte koguti 4 ja servipunkte 1 (13 viga).Enne mängu:

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel ütleb, et nende hõredad read täiendust pole saanud. «Tony Tammiksaarele pole me asendust leidnud, ses osas uudiseid kahjuks pole. Trenne saame seega teha seitsme- või üheksakesi, eks need on peamiselt võrkpallielementide lihvimise trennid. Kuuikutrenne on keeruline teha. Eks seis on raske, aga peame hakkama saama,» räägib Keel.

Liidermeeskonna Tartu vastu tahab peatreener näha teatud asjade tegemist. «Eks mul paar südamesoovi ikka on: et mängitavate pallide puhul oleks võimalikult vähe segadust ja puterdamist. Ja riskijulgust tahaksin samuti näha.»

Tartu loots Alar Rikberg peab arvestama tiheda mängugraafikuga, järgmisel nädalal peetakse kaks mängu CEV Cupil Kaasani Zeniidiga ja lisaks kaks Credit24 Meistriliiga kohtumist. «Kaks eelmist nädalat oleme tegelenud võrkpallitehnika lihvimisega ja lisaks keskendunud jõusaalile. Sel nädalal tegeleme vormi timmimisega ja kokkumängu leidmisega. Suhtume Pärnu mängu täie tõsidusega ja lisaks on see ettevalmistuseks enne hooaja tähtsamaid mänge Kaasaniga,» avab Rikberg hetkeolukorda.

«Kõik mehed, välja arvatud Kert Toobal on valmis Pärnu vastu mängima, eks kohtumise kulg näitab, kui palju mul õnnestub koosseisuga varieerida. Tahes-tahtmata on mul kuklas ka teadmine, et järgmisel nädalal on meil vaja pidada neli mängu. Seega pean ka vaatama, et mehed koormuse ära taluksid.»

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles