Teinegi teenekas koondislane riputab uisud varna

Postimees Sport
Copy
Alexander Petrov tõmbab koondisekarjäärile joone alla.
Alexander Petrov tõmbab koondisekarjäärile joone alla. Foto: Eesti Hoki

38-aastane Ida-Virumaalt pärit Alexander Petrov, kelle arvele kuulub muu hulgas mitme hooaja jagu mänge Itaalia erinevates klubides, tõmbas möödunud hooajaga klubihokile joone alla. Baltic Challenge Cup jääb tema jaoks viimaseks esituseks koondise eest. 

«Mitte kaua aega tagasi, aga pärast praegu valitsevat olukorda, kus mängud jäid ära ning meistrivõistlused olid paariks kuuks kinni, otsustasin, et pean edasi liikuma, et end milleski muus proovile panna. Ka minu pere otsustas, et piisab, ning tuleb lastega rohkem aega veeta. Samuti on tegu vanusest tingitud otsusega, sellist põnevust nagu varem, enam ei ole,» selgitab Petrov pressiteate vahendusel karjääri lõpetamist.

Hooajal 2000/01 tegi Petrov debüüdi Eesti meeste koondises ning sellest ajast alates on ta järjepidevalt koosseisu kuulunud. Rahvusesinduse punktitabelis (väravate ja resultatiivsete söötude summa) jagab Petrov teist kohta Robert Roobaga, mõlema arvel on 99 silma. Esikohta hoiab 82 värava ning 70 sööduga Andrei Makrov, kelle jaoks jääb Baltic Challenge Cup samuti karjääri viimaseks turniiriks.

«Muidugi oleks võinud paremini või halvemini välja kukkuda, aga aega tagasi ei saa. Minu karjääris oli palju positiivseid emotsioone. Samuti perekond, lapsed ja uued sõbrad – kõik tänu hokile,» võtab Petrov hokile pühendatud aastad kokku.

Kohtla-Järve Centrali (Keemik) noortesüsteemist kasvanud Petrovi CVst leiab muu hulgas Peterburi Spartaki (Venemaa), Liepaja Metalurgsi (Leedu), HC Salamati (Soome), Montpellier' (Prantsusmaa) ning Kongsvingeri (Norra) võiskonna. Hooajal 2014/15 mängis ta erinevate Itaalia klubide eest. Profikarjääri viimane aasta möödus tugevuselt kolmanda liiga satsis Milanos. 

11.–13. novembrini Tallinnas peetava traditsioonilise Balti riikide ühisturniiri teine mängupäev on pühendatud teenekatele karjääri lõpetavatele mängijatele Petrovile ja Makrovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles