Ott Tänak jääb Monza rallilt eemale

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak andis teada, et jääb ülejärgmisel nädalal sõidetavalt hooaja viimaselt MM-etapilt Monzas kõrvale.

Hyundai rallitiimis sõitev Tänak andis teisipäeva õhtul ühismeedia vahendusel teada, et jääb novembri keskel sõidetavalt Monza rallilt kõrvale.

«Ma pean pettumusega ütlema, et ei saa perekondlikel põhjustel Monza rallist osa võtta. See on raske, aga vajalik otsus. Soovin oma tiimile viimasel MM-etapil palju edu. Veel on palju, mille eest võidelda! Näeme varsti,» kirjutas eestlane ühismeedias.

Samaaegselt tuli analoogse teatega lagedale ka Hyundai rallitiim, kes lisas omalt poolt: «Me soovime Otile kõike paremat ja ootame teda tagasi meeskonna tegemiste juurde 2022. aastal.»

Eesti ekipaaži Ott Tänak – Martin Järveoja asemel saavad Itaalias WRC-autoga võimaluse soomlased Teemu Suninen – Mikko Markkula, kes pidanuks algselt Monzas sõitma Hyundai Rally2-masinaga.

Nõnda astub hooaja viimasel etapil Hyundai eest võistlustulle trio: Suninen, Thierry Neuville ja Dani Sordo, kes lähevad (vähemalt teoorias) võitlustulle MM-tiitli nimel.

Kui individuaalse tiitli jagavad omavahel Toyota sõitjad Sebastien Ogier (204 punkti) ja Elfyn Evans (187), siis meeskondlikus arvestuses on Hyundail veel šansid olemas. Tõsi, need on ülimalt teoreetilised, sest Jaapani autotootja edu nende ees on 47 punkti (474 vs. 427).

Säärane vahe tähendab aga, et puhta sõiduga pole seda võimalik tagasi teha ning Hyundai peab lootma, et mõni Toyota jääks Itaalias teepervele.   

Monza asfaldiralli sõidetakse 18.-21. novembril. Uus hooaeg algab 20.-23. jaanuaril sõidetava Monte Carlo võidukihutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles