ÜLEVAADE ⟩ Kes on Anett Kontaveidi vastased WTA finaalturniiril?

Ville Arike
, reporter
Copy
Anett Kontaveit võitis Moskvas ja Rumeenias kümme mängu järjest ning tänu sellele tagas koha finaalturniiril.
Anett Kontaveit võitis Moskvas ja Rumeenias kümme mängu järjest ning tänu sellele tagas koha finaalturniiril. Foto: Anca Tepei via www.imago-images.de/Scanpix

Viimaste kuude hiilgavad esitused viisid tennisist Anett Kontaveidi aastalõpu finaalturniirile. Kes talle seal vastu astuvad, mida nad on saavutanud ja milline on Kontaveidi saldo nende vastu?

Huvitav on asjaolu, et naiste WTA edetabeli esikümme on viimase paari aastaga põhjalikult muutunud ning finaalturniiri kaheksast mängijast tervelt kuus on selle võistluse debütandid! Loojangu suunas liigub Serena Williamsi karjäär, esikümnest on välja langenud Naomi Osaka, Simona Halep, Elina Svitolina, mõni teinegi. Kuid tänavust aastat valitsenud kaheksa mängijat pole neist kehvemast puust. Varem on finaalturniiril osalenud vaid Karolina Pliškova ja Garbine Muguruza.

10. novembril Mehhikos Guadalajaras algaval võistlusel moodustatakse kaks neljaliikmelist alagruppi. Poolfinaali pääseb mõlema grupi kaks parimat, seal kohtub ühe grupi esimene teise grupi teisega ja vastupidi. Järgneb finaal. Seega on selge, et Kontaveit kohtub minimaalselt kolme ja maksimaalselt viie konkurendiga. Kellele tuleb vastu astuda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles