Neljakordne olümpiavõitja lõpetab sportlaskarjääri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dario Cologna.
Dario Cologna. Foto: CHRISTOF STACHE/Scanpix

Šveitsi murdmaasuusatamise elav legend Dario Cologna teatas, et algav hooaeg jääb tema karjääris viimaseks. 

Cologna on Šveitsi talispordi tõeline superstaar. Temast sai 2009. aastal esimene šveitslane, kes suutnud murdmaasuusatamises MK-sarja üldvõidu kindlustada. Kokku on tal auhinnakapis koguni neli suurt kristallgloobust.

Sellel hooajal on Cologna võtnud sihiks Pekingi olümpiamängud ning MK-sarja üldvõidule ta enam ei pretendeeri. «Soovisin anda enda otsusest kõigile teada, et saada täielikult keskenduda spordile ning seatud eesmärkidele,» lausus Cologna Šveitsi suusaliidu kodulehel.

«Ma sõidan tänavu enda neljandatele olümpiamängudele ning soovin seal ka püstitatud eesmärgid täita.»

Karjääri jooksul on Cologna teeninud neli olümpiakulda. Kolmel korral järjest on ta alistamatuks jäänud 15 km suusasõidus. Kui 2010. ja 2018. aastal sõideti see vabatehnikas, siis 2014. klassikalises suusastiilis. Veel on talle kaela pandud 30 km suusavahetusega sõidu kuldmeda.

Pekingis sõidetakse 15 km distants taaskord klassikalises tehnikas, ent arvatavasti ongi Cologna panused just tollele sõidule pannud. Antud võistlus peetakse 11. veebruaril.

MK-sarjas on Cologna võidutsenud 26 korda ning kaks võitu tulnud ka Otepääl. Mäletatavasti jäi ta Eestis 2012. aastal alistamatuks nii sprindis kui ka 15 km klassikasõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles