Meedia: Haaland vahetab pöörase summa eest koduklubi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW/SCANPIX

Norra jalgpallitäht Erling Haaland on vaieldamatult järgmise suve suurim nimi, keda üleminekuturul jahitakse. Potentsiaalne uus koduklubi peab aga 21-aastase mängija eest lauale panema meeletu rahasumma.

Borussia Dortmundi ründetäht on alates enda esimesest kohtumisest Saksamaal särama löönud. Ta on Dortmundi eest kõikide sarjade peale pidanud 69 kohtumist ning löönud neis koguni 70 väravat.

Sellised numbrid on peamine põhjus, miks jalgpallimaailma suurklubid teda jahivad. Alates jaanuarist koputavad Dortmundi uksele nii Londoni Chelsea, Manchesteri suurklubid United ja City ning Barcelona ja Madridi Real.

Üleminek ei ole aga just kõige odavam. Olgugi, et tema väljaostuklausel on asetatud 75 miljoni euro peale, siis sellele lisanduvad veel mitmed kulud.

«Haalandi väljaostuklausel on üks väiksematest osadest selles tehingus. Kogu pakett – viieaastane leping koos palgaga ja agenditasu – läheb maksma umbes 250-300 miljonit eurot,» sõnas Saksamaa agent Volker Struth kohalikule väljaandele Bild.

Dortmund mõistagi teeb kõik selleks, et Haaland jätkaks nende ridades. Struth sellesse liialt ei usu. «See üleminek toimub kindlasti järgmisel aastal,» lõpetas sakslane kindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles