Läbi aegade üks parimaid naistennisiste ennustab Kontaveiti aastalõputurniiri võitjaks (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit on viimase kolme kuu jooksul võitnud neli WTA-turniiri. Pildil hoiab ta käes Moskva turniiri võidutrofeed.
Anett Kontaveit on viimase kolme kuu jooksul võitnud neli WTA-turniiri. Pildil hoiab ta käes Moskva turniiri võidutrofeed. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA

Naiste tennise elavad legendid Chris Evert ja Martina Navratilova lahkasid WTA kodulehel järgmisel nädalal Mehhikos algava aastalõputurniiri osalejaid. Kui Evart enda soosikut otseselt välja ei öelnud, siis 18-kordne slämmitšempion Navratilova pani oma raha just Anett Kontaveidi peale.

«Kontaveit on selgelt viimase nelja kuu kõige kuumem mängija. Dmitri Tursunov on ilmselgelt temaga meeletu töö ära teinud. Ta näib olevat vabam. Rohkem elegantsi, rohkem vabadust. Ta ei tundu enda mängus enam nii raamides. Nad sobivad hästi kokku. Ma arvan, et ta võidab selle turniiri,» lausus Navratilova.

Evert lisas: «Ma saan siinkohal endale seljale patsutada, sest ta mäng on mulle alati meeldinud. Kolm aastat tagasi, kui ma teda esimest korda analüüsisin, imestasin ma: «Miks ta rohkem ei võida?» Ta silmad säravad ning ta liigub kui välk. Need kaks asja on tema mängu kiirendanud.»

Kontaveidi tänavust hooaega kirjeldades tuuakse WTA kodulehel mõistagi välja, et eestlanna on viimasest 28st mängust võitnud 26 ning alistanud selle seeria käigus teiste seas ka Paula Badosa, Belinda Bencici, Petra Kvitova, Maria Sakkari ja Garbine Muguruza.

WTA aastalõputurniiril osalejate tänavune statistika:

1. asetus Arina Sabalenka: 44–16 (võiduprotsent 73,3), tiitleid 2 (Abu Dhabi, Madrid)

2. asetus Karolina Plišova: 35–18 (66 protsenti), tiitleid 0

3. asetus Barbora Krejcikova: 45–14 (76,3 protsenti), tiitleid 3 (Strasbourg, Prantsusmaa lahtised, Praha)

4. asetus Iga Swiatek: 35–13 (72,9 protsenti), tiitleid 2 (Adelaide, Rooma)

5. asetus Maria Sakkari: 36–18 (66,7 protsenti), tiitleid 0

6. asetus Garbiñe Muguruza: 38–16 (70,4 protsenti), tiitleid 2 (Dubai, Chicago)

7. asetus Paula Badosa: 41–15 (73,2 protsenti), tiitleid 2 (Belgrad, Indian Wells)

8. asetus Anett Kontaveit: 45–15 (75 protsenti), tiitleid 4 (Cleveland, Ostraca, Moskva, Cluj-Napoca)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles