Värske hõbedaneiu Jefimova ei saa poole pikemal maal sama tempu korrata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile 100 meetri rinnuliujumises lühiraja EMil hõbemedali kaela saanud 14-aastane Eneli Jefimova poole pikemal maal paraku eelujumisest edasi ei saanud. 

Neljandas eelujumises osalenud Jefimova läbis kaheksa basseinipikkust täna 2.25,07ga, mis andis talle enda eelujumises kuuenda koha. Paraku jäi eestlanna selle tulemusega teisena joone alla, viimasena pääses poolfinaali ehk 16 parema sekka valgevenelanna Alina Zmuška, ajaga 2.24,10. 

Lisaks Jefimovale oli sel distantsil võistlustules ka Maria Romanjuk, kes sai kirja 2.25,95, mis andis 34 sportlase konkurentsis 26. koha.

Meeste konkurentsis õnnestus aga nii Armin Evert Lellel kui ka Daniel Zaitsevil 100 meetri selliliujumises poolfinaali edeneda. 

Kolmandas eelujumises võistelnud Lelle läbis distantsi ajaga 51,43 ning pääses 14ndana edasi. Eesti rekordist jäi puudu 30 sajandikku.

Neljandas eelujumises võistelnud ja sealt 51,67ga edasi saanud Zaitsev jätab aga poolfinaalis starti tulemata, et keskendduda reedesele 50 m liblika eelujumisele. Nõnda pääses eestlase asemel poolfinaali Iisraeli ujujale David Gerchikile.

Muideks, samasugune õlekõrs võib veel naeratadda ka Jefimovale, kes on 100 meetri rinnuliujumises hetkel teine varu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles