Grammide mängus alt läinud ralliäss võidakse tagantjärele õigeks mõista

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Yohan Russel.
Yohan Russel. Foto: Nikos Katikis/Zuma Press/Scanpix

Enne hooaja viimast etappi Monzas jagavad WRC3-klassis MM-sarjas liidrikohta Kajetan Kajetanowicz ja Yohan Rossell, kel mõlemal koos 127 punkti. See võib aga veel muutuda.  

Nimelt on rahvusvaheline autoliit (FIA) juba pikemat aega vaagimas septembris Akropolises rallil juhtunut. Prantslane Rossell lõpetas karmi kruusaralli küll esimesena, kuid mõned tunnid pärast finišeerimist ta diskvalifitseeriti, kuna avastati, et tema auto poolraam kaalub lubatust rohkem. 

Nimelt avastas FIA, et poolraam kaalus lubatud 12 245 grammi asemel 12 950 grammi. FIA lubab +5-protsendilist või -2-protsendilist eksimust ehk poolraam võinuks maksimaalselt kaaluda 12 857,25 grammi. Seega sai Rosselile saatuslikuks 93-grammine viga.

Rossell kaebas aga otsuse edasi ning kuigi FIA lubas lähema paari nädala jooksul talle ammendava vastuse anda, pole nad tänase päevani seda teinud. Nüüd lubas FIA aga, et enne hooaja viimast etappi lüüakse selgus majja. Seega on nad endale tähtajaks pannud järgmise neljapäeva. 

Kui Rosselli kaebus rahuldatakse, kroonitakse tema Kajetanowiczi asemel tagantjärele Akropolise ralli võitjaks. MM-sarja üldarvestuses tähendaks see, et prantslane tõuseks viie punktiga poolaka ette. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles